Chick on a Mission

altChick on a Mission gebruikt natuurlijke materialen en de producten worden met de hand verweven tot unieke items.

'Patricia is the spiritual leader and designer of everything that is Chick on a Mission. Passionately involved she leads with a determined vision'

Patrica (36) begon zeven jaar geleden op Bali voor de lol met ontwerpen van handtassen. Nu staat ze aan het hoofd van Chick on a Mission, een internationaal modelabel dat internationaal verkocht word. Patricia woont met haar man Kim en zoontje Ziggy in Umalas (Kuta) op Bali. Afgelopen jaar heeft Patricia het project Kidz on a mission opgericht, waarmee ze Balinese kinderen sponsort zodat ze naar school kunnen. 'Kidz on a mission is mijn manier om de wereld een beetje beter te maken. Zo heb ik het gevoel iets terug te kunnen doen voor de Balinezen die me geholpen hebben met het opzetten van mijn bedrijf' (Bron Marie Claire juli 2008)

(vragen meer naar info@rishis.nl)

 Patricia Boss en Chick on a Mission staat voor eerlijkheid en puurheid; de verwerkte materialen worden verkregen en behandeld met het volste respect voor mens en dier. Acht jaar geleden introduceerde zij haar ‘Flintstone’ tassen. Nu staat Chick on a Mission voor een heel eigen stijl. Chick on a Mission is ontstaan uit een drijfveer om alles uit het leven te halen wat erin zit. En wat het leven zelf niet biedt, creëer je. Geloof in jezelf en besef dat iedereen uniek is. Elk stuk in de Chick on a Mission-collectie draagt dit uit.

Patricia houdt van de finishing touch, dus bij elke serie tassen, zijn bijpassende accessoires te vinden. Als in een kunstwerk ontdek je steeds nieuwe details; het logo dat in de koperen ringen is geprint, de minutieuze afwerking en de verrassende belijning aan de binnenkant.

Een Chick on a Mission is wel in voor een beetje drama, is brutaal maar wel altijd met een knipoog, niet bang om eerlijk naar zichzelf te kijken en om wat ze ziet te tonen aan de wereld.

Duurzaam & bewust 

altChick on a Mission staat er, al sinds het begin van haar bestaan, voor dat alle materialen die zij gebruikt voor de vervaardiging van haar producten op een eerlijke manier en met het volste respect voor de natuur worden verkregen en behandeld. De bio-industrie is in Indonesië, waar alle producten in eigen beheer worden vervaardigd, een volstrekt onbekend begrip. Alle dieren leven buiten en lopen vrij rond.

De door Chick on a Mission verwerkte geitenvachten zijn afkomstig van geiten die voor de lokale bevolking tot voedsel hebben gediend. De hoeveelheidmateriaal die Chick on a Mission verwerkt, wordt bepaald door de lokale consumptie en niét door de hoeveelheid dieChick on a Mission eventueel zou willen verwerken. Het kan dus voorkomen dat een bepaald product niet in grote getale kan worden geproduceerd omdat er niet genoeg materiaal voorhanden is.

Chick on a Mission hanteert de ‘Cites List’. Cites is een internationale organisatie die bedreigde diersoorten in kaart brengt en door middel van afspraken met 80 verschillende landen, de handel in deze soorten en dus uitsterving, probeert te voorkomen. Deze lijst kent verschillende gradaties, Chick on a Mission garandeert geen enkel dier te gebruiken dat op deze lijst voorkomt. Op www.cites.org kunt u hier meer over lezen.

Chick on a Mission biedt werkgelegenheid in een land waar werknemers het (economisch) veel slechter hebben dan in onze Westerse maatschappij. De arbeidsomstandigheden van de medewerkers van Chick on a Mission in Indonesië staan dan ook zeer hoog op de prioriteitenlijst; dit betekent dat er absoluut geen kinderarbeid plaats vindt; werknemers krijgen doorbetaald bij ziekte; dokterskosten door Chick on a Mission worden voldaan en vrouwen zwangerschapsverlof krijgen.

Daarnaast is Chick on a Mission bezig met de realisatie van een scholingsproject voor kinderen in Indonesië genaamd Kids on a Mission. Chick on a Mission heeft inmiddels gerealiseerd dat er een aantal kinderen daadwerkelijk naar school kan.

Bezoek de Rishis webshop voor Chick on a Mission collectie 2008  »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville