Achtergrond

Rishis

Rishis is ontstaan in Rishikesh, magische plek aan de Ganges aan de voet van de Himalaya in India en bedacht door Saskia Beugel. Rishis is in juni 2007 gelanceerd met een event in het oude Oibibio en speelt in op een drietal trends & ontwikkelingen. De behoefte in Amsterdam aan een pure en warme plek (eten, dansen en loungen) om samen te komen, de behoefte aan dieper contact met gelijkgestemde zielen en een groeiend besef dat ontwikkeling, bewustzijn en persoonlijke groei belangrijk zijn voor het individu én de maatschappij.

Wat is de betekenis van Rishis

Rishis staat voor de zieners, de mensen die op zoek zijn naar de waarheid en hun ware zelf.

"Rishis were enlightened sages who lived as dedicated yogis in Indian spiritual history. Yoga evolved from the wisdom of the Rishis. They were often gifted with a vision of the ultimate reality. They tell us that the goal is to free oneself from the lower nature: lust, anger greed, hatred, jealousy, envy and fear. By substituting love, compassion, generosity, and forgiveness”

Initiatief

Saskia studeerde Nederlands en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en was werkzaam in diverse marketingfuncties in de uitgeverij (Cosmopolitan, Marie Claire). Later verschoof haar interesse meer naar conceptontwikkeling en ontwikkelde zij Sprout, ondernemersconcept. Een droom als deze was er altijd maar de veiligheid van een vaste baan leek lange tijd belangrijker dan een sprong in het diepe. Zij volgde diverse opleidingen in India en Nederland in de yoga en yogafilosofie (Swami Dharmananda), Reiki l, Yoga Teachertraining in de Asthanga Yoga (Katiza Ivulic) en volgt een opleiding tot coach/healer/reader bij School of Life (Ingrid Groenen en Tuffie Vos) en meditaties in de Vipassana en Bhrama Kumaris . In Amsterdam heeft ze les van de Indiaase leraar, Anil van Unlimited Health (Raja Yoga)

Bezinning

Na 10 jaar VNU brak een periode van bezinning aan en is ze gaan reizen door Rajahastan, Noord-India, Zuid-India, Goa en Bali. Tijdens die reizen groeide haar liefde voor Oosterse filosofieen zoals yoga, hindoeisme en boeddhisme. Ze verbleef gedurende enig tijd in ashrams en yogascholen in Rishikesh, Tiruvanamalai, Goa en Puna en volgde diverse cursussen (yoga, ayurveda, reiki) en de leraaropleiding yoga- en yogafilosofie.

Achtergrond

In India is het idee voor Rishis ontstaan. De naam is bedacht in het stadje Rishikesh (Land of the Rishis) tijdens meditaties de ashram Sri Ved Niketan. Hier volgde zij gedurende enige tijd filosofie en meditatie bij haar 'eerste spirituele leraar' Swami Dharmananda.

Inspiratiebron

Andere belangrijke inspiratiebronnen zijn vrienden, familie, School of Life, Els Kikke, Mary Callaghan (Primordial Sound Teacher Deepak Chopra) mensen die op 'het pad' komen, medewerkers en bezoekers van Rishis en alle mensen die bijdragen aan het ontwikkelen van Rishis Amsterdam!

En daarnaast de werken van Deepak Chopra, Els Kikke, Helena Blavatsky, Ramesh Balsakar, Paul Brunton, Viviane Crowley, Coelho, David Frawley, Christopher Penczak, Sri Sri Ravi Shankar, Barbara Brennan, Lama Surya Das, Tibetan Book of Living and Dying, Yogananda, Osho, Anodea Judith, Eckhart Tolle, George Feuerstein, Benjamin Hoff, James Redfield en Shakti Gawain.

Ontstaan Naaldhakken en een droom

Saskia Beugel  - het idee voor Rishis is ontstaan aan de voet van de Himalaya… in het Indiase stadje Rishikesh, het land van de Rishis

De basis van het idee bestaat eigenlijk al langer. Het kwam voort uit mijn eigen behoefte aan een pure plek om uit te gaan, te loungen, te dansen, samen te komen en plezier te maken met leuke mensen. De afgelopen jaren zat ik zelf in een heftige periode en ging ik nogal op in het uitgaansleven: dansen, uitgaan, drinken, housen.

Wat ik steeds miste was een plek waar je mensen tegenkomt die op dezelfde lijn zitten en met een zelfde mentaliteit. Een plek die niet kil is, maar waar warme, eerlijke en pure mensen samenkomen. Waar je niet in de rij hoeft te wachten met naaldhakken, waar je niet in een donkere, rokerige ruimte staat met ’zware energie’. Ik dacht eerst dat dit door de jonge leeftijd kwam maar later realiseerde ik me dat ik op zoek was naar een bepaalde mentaliteit, die boven alle leeftijden uitstijgt. Ik zocht Good & Inspiring souls.

En ik merkte dat ik niet de enige was die hiernaar op zoek was.. Veel mensen om mij heen misten ook de verdieping in het uitgaansleven of een plek om samen te komen. Het idee voor een club was er, maar op dat moment was ik er nog niet klaar voor...

Pressure cooker en ’bliss’

Omdat ik in de ’pressure cooker’ van Amsterdam niet echt de rust (en de wijsheid) kon vinden die ik nodig had, ben ik naar India vertrokken. Ik had tijd voor mezelf nodig om zaken op een rijtje te zetten. Want wat had ik nu geleerd van mijn leven tot dan toe? Zat ik op het goede pad of wilde ik nu wat anders? Wat en wie vind ik nu écht belangrijk in het leven, waar zit mijn kracht, hoe wil ik zelf leven. En wat kan ik betekenen voor mensen en voor de wereld?

Ik bracht mijn tijd in India grotendeels door in een Ashram (spiritueel centrum) in Rishikesh En maakte kennis met een wijze man met een oranje jurk, een baard en een kralenketting: Swami Dharmananda.

Wat een wijsheid en wat een kracht straalde deze man uit! Veel reizigers gooiden, net als ik, hun schema om zijn lectures te kunnen volgen. Hij bracht ons wijsheden bij over het leven, over de wereld, over mensen, over zijn pad, zijn transformatie. Swamiji vertelde over Yoga, Ayurveda, Tantra, Vedanta, Indiase Spiritualiteit en Filosofie. Bevlogen door zijn energie en goede vibraties stond ik iedere ochtend om 6 uur op voor een dag vol met yoga, meditatie, pranayama (ademhalingsoefeningen) en filosofie. En ik kwam steeds meer in balans en voelde me soms zelfs in een staat van ’bliss’.

Club met free souls

Tijdens mijn meditatiesessies bij de Swami begon de droom zich verder te vormen. Een plek om te loungen en te dansen, maar ook workshops, lezingen en yoga. En de Swami? Die moest mee en lezingen geven in de nieuwe club…

Amsterdam en Kundalini

Vol energie kwam ik terug in Nederland en ben ik me verder gaan verdiepen in de schoonheid van yoga. Ik heb me aangemeld voor lessen van Anil van Unlimited Health, een heel bijzonder yogacentrum, waar veel mensen rust en bezinning vinden. Anil geeft yogales, filosofie, meditatie en pranayama (ademhalingsoefeningen). Zijn vrouw Helen bereidt de heerlijkste Raw Food Salades. De combinatie van Raw Food en yoga doet wonderen voor je mind, body & soul! De yogalessen van Anil zijn bijzonder krachtig (raise the kundalini-energy!). En be careful what you wish for…

De kosmos en de droom

De droom voor een eigen plek begon in ….vaste vormen aan te nemen: het concept voor Rishis stond in de steigers, ik was er klaar voor en Amsterdam ook!

Als je op je pad zit, dan heb je de wind in de zeilen. De ‘kosmos’ steunde me aan alle kanten. Vrienden en familie die vertrouwen in mij hadden nog voordat ik vertrouwen in mezelf had. Vrienden en bekenden die in mijn droom geloofden nog voordat ik in mijn droom durfde te geloven. En vrienden die me stimuleerden om mijn droom werkelijkheid te laten worden. Het werd een opeenstapeling van kleine wonderen. Alles viel als een puzzel in elkaar. En nog steeds komen er nieuwe mensen op mijn pad (which I am so grateful for), die er diep in geloven en die mee willen werken om een droom te realiseren.  

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville