Wat is Karma eigenlijk? Kan je karma oplossen?

Toegevoegd door Saskia Beugel op 22-03-2012 om 21:14

Karma. Wat is Karma eigenlijk? Kan je er wat aan doen? Nee niet het zogenaamde 'goeie' karma maar aan het stuk waarvan je denkt waarom overkomt mij dat nu altijd? Het antwoord is ja dat kan je oplossen en kost veel innerlijk werk en inzicht maar het kan. Lees verder!

Er zijn verschillende vormen van karma. De eerste vorm is eenvoudig 'op te lossen' door aan meditatie, yoga en 'oud' en gedegen spiritueel werk te doen (Yoga, Meditatie, Advaita). In India werken ze van de 4e chakra naar boven: hart (4e), sharing/creativity (5e), 3e oog (6e chakra) en universum (7e) en dat wordt met deze methoden gestimuleerd en gezuiverd.

Meestal wordt er niet naar onder gewerkt en worden de themas en issues op de lower chakra gezien als karma/levenslot. Met Karma Yoga en misschien een guru valt wel iets te doen maar dat komt min of meer neer op acceptatie van.. Op zich is daar ook ruimte voor in een land als India dus mensen die zich spiritueel kunnen en willen ontwikkelen krijgen hiervoor ook vaak de mogelijkheden, de ruimte worden gezien etc. Vaak worden ze gestimuleerd zich naar boven toe te ontwikkelen dus voor de aardse issues en basics wordt dan in de spirituele kringen (ashrams) gezorgd.

De feel good en de India en new age movement heeft dat geintroduceerd en gevolgd in het Westen en nam gretig de happy en zen en acceptatie elementen over vanuit de Aziatische regionen. Maar... buiten een fijn gevoel en wat 'verlichting' zal dat niet uiteindelijk niet veel doen aan het doorbreken van patronen, kansen, overlevingsmechanismen, familiesystemen, maskers, terugkerende pijnen en programmeringen, familiekarma etc etc

Inmiddels zijn we in de tijd een stuk verder en weten we hier in het Westen dat er niet duizenden ashrams aan het wachten zijn op mensen die een spiritueel pad aan het wandelen zijn. Dus.. werk aan de winkel op de lagere chakras.. dat zijn de meer pyschologische en karmische familie stukken: loyaliteits en manipulatie thema's (en alle pijn en verwarring oplossen omtrent die onderwerpen), dak boven je hoofd, geld verdienen, voor jezelf gaan staan, grenzen aangeven, ruimte innemen grenzen aanvoelen, praktisch zijn, voor jezelf opkomen. Voor lang niet iedereen eenvoudig.. trauma's en pijn uit kindertijd gaan op de lagere chakras zitten en in later leven kan manifestatie dan heel heel lastig en verwarrend worden. Het neerzetten van een ego en een identiteit is in deze fase van groot belang (en in deze fase NIET het elimineren ervan wat de stromingen prediken) Barbara Brennan, Reich, Anodea Judith, padwerk, bodywork, Alice Miller bieden gedegen werk en kansen om ook de lagere chakras te zuiveren en dus ook die karmische stukken op te lossen die in India behoren tot 'acceptatie'.

Dan hebben we nog een derde vorm het zogenaamde levenslot Prarabdha karma. Dit is het karma dat je lot bepaalt in dit leven. Je kunt er werkelijk niets aan doen, het ligt onwrikbaar vast, het is iets wat je moet ondergaan. Het is dat stuk waarvan je denkt.. waarom komt dat steeds weer terug en waarom zeil ik met tegenwind en dan ook nog windkracht 9 in plaats van een lekker briesje in de rug.. nou die vorm van karma.. daar valt dus toch nog iets mee te doen... vaak komt het niet aan het licht omdat de meeste mensen ermee 'leren' leven.

Zojuist een heel zwaar en groot karmisch stuk opgeruimd een Prarabdha Karma stuk.. dat kan en is mogelijk door jaren innerlijk werk, een hele goeie sjamaan en een heftig spiegelende relatie en continue naar binnen kijken wat er gebeurd... De Daoisten hebben er een methode voor als je er klaar voor bent en je huiswerk hebt gedaan..

Wil je stappen maken? Loop je steeds vast? Ik kan je ondersteunen en indien nodig doorsturen voor het specialistische werk. Of mail eens saskia@rishis.nl

http://www.rishis.nl/nl/coaching-massages/consult/_page_1/_naam_coaching-healing-transmissie/« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville