Lichaamsgerichte Psychotherapie

Lichaamsgerichte Psychotherapie
Consultant: Karin Baddane
Prijs: Ä 85,00
per 1,5 uur
Locatie: Amsterdam
Beschikbaar: ma - zon 11.00 - 20.00
Direct booken
ę†terug

Ik gids mensen graag op hun reis naar hun innerlijke kracht.† Telkens weer vind ik het een voorrecht om getuige te mogen zijn van de veranderingsprocessen die bij hen plaatsvinden.

Voordat ik mijn eigen praktijk startte ben ik jarenlang werkzaam geweest als verslavingstherapeut en mindfulness-trainer in de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg). Zowel de individuele als groepstherapieŽn die ik gaf, zijn geschoeid op de cognitieve gedragstherapie. Mensen leren vanuit het hoofd te kijken naar hun gedrag en zo nieuw verstandig gedrag aan te leren. Maar pas als ik het gevoel en het lichaam bij de therapie betrok, werden mensen geraakt, was er de pijn, de angst en de vreugde. Ze kwamen weer in contact met hun innerlijke levenskracht/hun mens zijn.

Het weer gaan voelen, contact met het lichaam maken, draagt zo'n helende kracht in zich. Daar wilde ik mij verder in verdiepen. Dat heeft mij er toe gebracht om de post HBO-opleiding tot lichaamsgericht coach te volgen aan het ATMA instituut. Daar raakte ik vooral gefascineerd door systemisch werk(familieopstellingen), karakterstructuren(overlevingsstrategieŽn) en haptotherapie.

Van oorsprong ben ik maatschappelijk werker. De kerntaak van de maatschappelijk werker is de cliŽnt als mens volledig tot zijn recht te laten komen in interactie met zijn omgeving. En dat zie ik nog steeds als mijn missie. Nu verwoord ik het anders:†

Worden wie je in wezen al bent, in contact met je zelf en verbonden met de wereld om je heen.† Wil je onderzoeken waar en waarom je vastloopt, ervaren hoe je anders kunt denken, voelen en handelen? Dan kan ik je stevige bedding bieden waarin het veilig is om dit samen te onderzoeken, te ervaren en te oefenen met nieuw gedrag.†

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als we vastzitten dan spreken we de denkgeest aan. Maar vaak komen we er niet uit door alleen maar na te denken. Juist door naar je lichaam te luisteren kom je weer bij je gevoel. Voelen is nodig om te weten wie je werkelijk bent, om keuzes te maken, om verantwoordelijkheid te nemen, om te worden wie je bent.' Door het lichaam erbij te betrekken wordt de therapie krachtiger dan alleen praten. Wil je hoofd je nog wel eens om de tuin leiden, het lichaam is altijd eerlijk en heeft veel wijsheid in zich. Ik begeleid je op weg naar de ontsluiting van deze fysieke wijsheid. Je lichaam weet wat goed voor jou is en weet ook waar jouw grenzen liggen.

Je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo krijgen wij beiden de kans om te voelen of er een klik is. Tenslotte wordt het succes van de therapie voor het grootste deel bepaald door de vertrouwensrelatie tussen client en therapeut. Besluit je na het kennismakingsgesprek je door mij te laten gidsen dan plannen we een intake-sessie. Daarna zijn 4 sessies vaak al voldoende om weer in contact te komen met jezelf en je omgeving.†

Naast individuele therapie kan je bij mij ook workshops/trainingen volgen zoals Body, Soul & Mindfulness. In 5 dagdelen leer je beter voor jezelf zorgen door: bewustwording van je eigen kracht en grenzen, om te gaan met stress, verbinding te maken tussen lichaam en geest en gezondere keuzes te maken. Met diepgaande oefeningen uit mindfulness, NLP en lichaamswerk ontdek je hoe je het beste uit jezelf haalt.

Direct booken

Rishis nieuwsbrief

voornaam†*
achternaam†*
email†*
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder†*

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville