Hanneke Hoppenbrouwer

Mijn fascinatie voor alles wat met spiritualiteit te maken heeft begon al vroeg met astrologie. Niet alleen de horoscopen zoals die te lezen zijn in alle bladen, waarvan je graag wilt dat het klopt als het leuk is en zo niet betitelen we het natuurlijk als onzin., nee hier gaat het om het uitpluizen van een astrologisch profiel. Wat is je ascendant, waar staat welke planeet op het tijdstip van je geboorte etc. Er valt veel uit te halen en het onthult een groot stuk van je persoonlijkheid. Het bevat waarheden waar je gewoonweg niet omheen kunt. Ik heb me hier (en nog), enorm in verdiept en dan kom je tot leuke ontdekkingen. Daardoor kon ik niets anders concluderen dan dat een groot stuk van iemands persoonlijkheid en een gedeelte van de levensloop al van tevoren is bepaald.

Ook de astrologie van de Maya's is bijzonder inspirerend. De 20 Zonnezegels, de 13 Tonen en Manen en natuurlijk de 260 dagen Galactische Kalender (Tzolkin) is minstens zo intrigerend als de astrologie zoals wij die kennen en hanteren in ons dagelijks leven. Ook dit bevat, in mijn optiek, waarheden die staan als een huis. Het weten van iemands Sterrenbeeld, Zonnezegel en andere aanverwante zaken zijn voor mij dan ook erg belangrijk voor het nog beter inzicht krijgen in iemands drijfveren.

Vanaf mijn 16e jaar groeide mijn interesse in tarot. Bijzonder vond ik het. Niet zozeer vanwege het feit dat er mensen zijn die er toekomst mee zouden kunnen voorspellen, maar de symboliek en oudheid die van het Rider Waite deck af te lezen valt sprak mij bijzonder aan. Wat ik ervan heb geleerd is dat, ook na verschillende tarot cursussen te hebben gevolgd, inderdaad de symboliek heel belangrijk is. Wat zie je in een kaart, wat valt je als eerste op, welke kleuren spreken op dit moment aan? Natuurlijk heeft iedere kaart zo zijn eigen betekenis, maar hoe zie je het zelf op het moment dat je de kaart onder ogen krijgt? Dat is minstens zo belangrijk! Dat daarna, in de lijn der gebeurtenissen waarin je je bevindt op het moment van de legging, er een bepaalde toekomstverwachting uit voort kan vloeien is een tweede. Tarot is voor mij dan ook een spiegel van het Onderbewustzijn en de Ziel geworden die zich, zodra je het voor je op tafel ziet liggen, openbaart en betekenis gaat krijgen. Dan wordt het begrijpelijk en tastbaar, met andere woorden, dan kun je er daadwerkelijk wat mee gaan doen.

Astrologie bleek, voor mij, nog steeds meer dan een interesse, maar daar lag mijn talent niet. Tarot bleek wel nog steeds helemaal bij me te passen. Ik heb toen andere, ondersteunende, decks aangeschaft; Osho Zen, het Godinnen orakel en Edelstenen tarot.

Van een goede vriend kreeg ik het Transformatiespel® cadeau. Een prachtig hulpmiddel om de blokkades en gewoontes die je hebt te analyseren middels het stellen van een helder uiteengezette vraag en hier spelenderwijs mee aan de slag te gaan. Ik kwam erachter, door het zelf te spelen en natuurlijk met anderen, dat ik een gave heb situaties helder uiteen te zetten en met weinig informatie linken kan leggen waardoor ik op een, voor iedereen begrijpelijke manier, zogezegd snel 'to the point' kan komen.

Naarmate de tijd vorderde en ik intensief met bovenstaande dingen bezig was, kwam ik ook tot de ontdekking dat de energie die via mijn handen vloeit toch wel bijzonder is. Mensen die pijn hadden, kon ik helpen door middel van handoplegging en de pijn verdween. Weer een talent ontdekt? Ik voelde aan alles in mezelf intuïtief dat dit zeker het geval was en ook hier wilde ik wat mee gaan doen.

In de zomer van 2004 stuitte ik via Internet op een website. De opleiding waar ik al die tijd al naar zocht; leren magnetiseren en het verder ontwikkelen van - en het leren omgaan met - Hogere Vermogens. Ik schreef me in voor deze 2-jarige opleiding in Amsterdam en heb deze met succes afgerond.

Via een medeleerling die ik heb leren kennen tijdens mijn opleiding, ben ik terecht gekomen bij een therapeute in Hoorn. Bij haar heb ik een Workshop Werken met de Cosmic & Flower remedies gevolgd. Hierdoor is mijn interesse in de Cosmic & Flower producten ontstaan.

Via de site van de makers van deze remedies zag ik dat zij reizen organiseren naar Egypte. Een 13-daags Transformerend levensspel waarbij gebruik wordt gemaakt van deze bijzondere energies, teneinde in contact te komen met je innerlijke bron en de energie die daar is.

Inmiddels is het Magnetiseren, de Tarot, het Transformatiespel en de Cosmic & Flower remedies datgene geworden wat ik toepas in mijn praktijk om mensen, die daar behoefte aan hebben, te helpen en inzicht te geven in hetgeen zij nodig hebben in hun leven.

Veel kracht, liefde en licht gewenst, Hanneke


Profiel:

Naam:
Hanneke Hoppenbrouwer
 
Geboortedatum:
25 juni 1973
 
Sterrebeeld:
Kreeft
 
Zonnezegel:
 Hemelwandelaar
 

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville