Rishis Business & Bewustwording (Johanna van der Schaft)

Dynamiek van verandering, workshop Spyral Dymanics

Datum: Wednesday, 11 February 2009
Locatie:  Huize Frankendael, Middenweg 72, Amsterdam

Workshop Spyral Dynamics


Tijd 17.30 tot 22.00 (ontvangst 17.00)
Locatie Huize Frankendael


Om de snel veranderende, dynamische wereld adequaat het hoofd te bieden, schieten veel reorganisatie- en verandermethoden te kort. Er is een nieuwe dynamiek nodig, een andere visie.In iedere fase is een mens maar ook een team, een organisatie in beweging. Of het nu gaat om je lekker in je lijf te voelen, je gewaardeerd te voelen, meer geld verdienen, een andere baan vinden, een antwoord op het bestaan te krijgen, een andere richting in slaan.

In deze Dynamics of Change workshop gaan we in op wat verandering nu precies inhoudt, in ons zelf, in onze omgeving en in ons werk.Onze menselijke aard is niet statisch, in feite zijn wij mensen een proces in wording, zo ook de ons omringende wereld en universum. Andere tijden dwingen ons tot andere denkwijzen. De grondlegger van Spiral Dynamics, Clare Graves, ontdekte dat er op dit moment acht golven (niveaus) van bewustzijn actief zijn in het menselijke denken. Deze golven van bewustzijn zijn een soort van psychologische taal die mensen spreken, denken en naar handelen. Je kunt je voorstellen dat wanneer bijvoorbeeld twee mensen of twee groeperingen in conflict zijn met elkaar daar veelal niet uitkomen wanneer een ieder in zijn/haar bewustzijnsgolf (lees eigen gelijk) blijft zitten. Inzicht krijgen in wáár jij zit in jouw golven van bewustzijn draagt bij tot het kunnen begrijpen waarom je denkt zoals je denkt én waarom de ander denkt/ handelt zoals hij/zij doet.

Spiral Dynamics integral (SDi) is een dynamisch model dat een krachtig denkkader biedt voor organisaties, teams en persoonlijke ontwikkelingsprocessen. Het reikt essentiële bouwstenen aan voor een goede balans tussen problemen en uitdagingen van een organisatie, team en/of individu.

SDi presenteert een dynamisch ontwikkelingsmodel. Het geeft inzicht in een brede set basisparadigma’s: basisovertuigingen, basisvooronderstellingen van waaruit de wereld gezien kan worden. Te vaak wordt getracht veranderingen/ vernieuwing door te voeren zonder rekening te houden met de niveaus en fases die eerst moeten worden ervaren, voordat mensen (in een organisatie) kunnen handelen op het nieuwe niveau. Veranderen en groeien, kan pas na het verwerven van inzicht. Spiral Dynamics integral is daarbij een krachtig instrument.

Zie voor meer informatie http://www.spiraldynamics.org/

De deelnemers aan deze workshop krijgen een link toegestuurd, waarmee zij toegang krijgen tot de Value Scan. Deze scan geeft inzicht welke bewustzijnsgolven op dit moment in jouw leven actief zijn en welke minder. In de workshop gaan we met deze scans aan het werk. Na een uitleg over Spiral Dynamics en hoe de verschillende golven van bewustzijn er uit zien, ga je aan de slag in kleine groepjes. Het doel van de avond is om je te laten ervaren dat ons bewustzijn een dynamisch gegeven is en die ervaring kan leiden tot het meester worden in het omgaan met tijden als deze, waar niets meer vanzelfsprekend is, waar niet meer kan worden voortgeborduurd op wat ooit werkte.


Johanna van der Schaft


Johanna van der Schaft, oprichter van the Dynamics of Change, is trainer op het gebied van vernieuwingsmanagement en bewustwordingsprocessen in individuen en organisaties. Zij werkt met individuen, teams en organisaties die realiseren dat deze tijden vragen om een totaal andere aanpak van zaken zoals leiderschap, organiseren en ondernemen. Tussen 1982 en 1992 reisde zij veel om te kunnen studeren met verschillende Tibetaanse Lama’s in Nepal, India en Ladak en Sjamanen uit Noord – Amerika, Mexico en Guatemala. Naast haar reizen studeerde zij o.a. integrale psychologie en oosterse filosofie. Dit alles inspireerde haar tot het realiseren van een ‘down to earth,’ praktische, integrale aanpak op het gebied van ontwikkelings-/vernieuwingsmanagement. Johanna is tevens initiatiefnemer van het Sustainable Leadership Platform, zij organiseert Leadership Journeys voor topmanagers, directieleden en CEO’s. In de afgelopen drie jaar begeleidde zij vier journeys naar Amerika en Peru, waar o.a. een aantal topmanagers van Sara Lee, Microsoft en KLM aan deelnamen. Een nieuwe journey staat gepland voor april 2009 naar Peru. Naast haar werk als trainer is Johanna astroloog en specialist op gebied van Yoga en meditatie. Het is Johanna haar visie dat deze tijden vragen om innerlijk en authentiek leiderschap en een compleet andere manier van ‘zijn’, gebaseerd op wederkerigheid en co-creatie. In de programma’s en Leadership Journeys die the Dynamics of Change aanbiedt staat het realiseren van nieuw denkkaders voor hedendaagse uitdagingen centraal.

“Verandering ligt in de aard der dingen, niets is blijvend, alleen verandering.” - Heraclitus


« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville