Rishis Business & Bewustwording (Miek Pot)

Authenticiteit en Kracht. Interactieve lezing

Datum: Wednesday, 13 May 2009
Locatie:  Huize Frankendael, Middenweg 72, Amsterdam

Iemand met mensenkennis is goed, iemand met zelfkennis is verlicht. (Indiaas gezegde)

Authenticiteit en Kracht


De leider van de toekomst zal zich niet meer onderscheiden door zijn gedrag maar door wat hij ís. Deze workshop van drs. Miek Pot gaat verder dan het niveau van vaardigheden aanleren, we gaan tot het niveau van het zijn, het niveau van de identiteit. Authentiek zijn vraagt om vorm gegeven te worden. Geen mooie woorden maar daden. Aan de kwaliteit en het effect van ons gedrag, onze flexibiliteit en openheid ten aanzien van veranderingen kunnen we de focus vanuit het ‘zijn’ herkennen.

Miek Pot, schrijfster en trainster, is specialiste in het brengen van mensen naar die ‘zijnskracht’. Ze doet dat door middel van lezingen, workshops en haar boeken. Haar laatste boek 'De Grote Stilte' (Ten Have) stond op de top 15 van de Maand van de spiritualiteit. Ze gaat verder dan het niveau van vaardigheden aanleren. Op een geestige en tegelijkertijd confronterende manier brengt zij mensen naar hun kracht. De humor doet de soms wat bittere pil van zelfkennis gemakkelijk slikken. Haar principe is dat als je iets bij de bron verandert, alles verandert wat daaruit voortkomt. Zoals bij de loop van een rivier. Haar stijl is een van no-nonsense en interactief. Zweverigheid is haar volkomen vreemd.

Miek only needs to be present and it happens’


Miek Pot


Drs. Miek Pot studeerde af aan de Universiteit van Leiden als filosoof en historicus. Miek Pot (1960) groeit op in een harmonieus en welgesteld katholiek gezin. Als ze geschiedenis gaat studeren in Leiden voelt ze dat er onder haar opwindende studentenleven een leegte schuilgaat die haar verontrust. Ze gaat op zoek om deze spirituele leegte te vullen en vindt uiteindelijk de stilte. Na een verblijf in India (Moeder Theresa Calcutta) trad zij toe tot de orde van de Karthuizers, eerst in België, daarna in Zuid-Frankrijk. Twaalf jaar brengt zij in afzondering en stilte door tot het moment dat zij tot het inzicht komt dat de tijd gekomen is om weer de wereld in te gaan en zich onder de mensen te begeven. Over haar leven als Kartuizer schrijft ze een boek: Naar het hart van mijn ziel.

Aan de hand van Neuro Linguďstisch Programmeren (NLP), het Enneagram en de Contemplatie begeleidt ze nu mensen naar het transpersoonlijk bewustzijnsniveau.Miek woont nu in Brugge en geeft contemplatie trainingen en lezingen in het bedrijfsleven. Ze is auteur van het boek 'Naar het hart van mijn ziel', over haar periode in het klooster en het boek'de Grote stilte'.
Interviews met haar verschenen in dagblad De Pers, de Volkskrant, NRC Next, Happinez, Hide&Chic, Plus Magazine en in vele andere tijdschriften en magazines.


Programma en prijs

De workshop is op woensdag 13 mei bij Huize Frankendael op de Middenweg Amsterdam. De ontvangst is vanaf 17.00 en vanaf 17.30 start het programma (inclusief diner en borrel) tot 22.00. Het tarief bedraagt 295 euro inclusief BTW. Vind je het interessant maar is tarief te hoog voor je (startende ondernemer of niet declarabel) neem dan contact op met Alexandra Roessingh 06 43063863 of mail aroessingh@hotmail.com


Meer informatie Miek Pot

www.miekpot.com

http://www.miekpot.com/pix/volkskrant2008.pdf

http://www.miekpot.com/images/business_spiritualiteit.pdf

 

 

« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville