Rishis Business & Bewustwording (Thieu Besselink)

De weg naar binnen en de weg naar buiten in de praktijk

Datum: Wednesday, 07 January 2009
Locatie:  Huize Frankendael

De weg naar binnen en de weg naar buiten in de praktijk


Programma

Ontvangst 17.15

Start programma deel 1 18.00

Diner 19.45 -20.45

Start deel ll 21.00-21.45/22.00

Borrel 21.45/22.00


Leiderschap is net als fietsen, je kunt het niet leren door er alleen maar boeken over te lezen. De verspreiding van inzichten over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling heeft een enorme vaart genomen de afgelopen decennia. Welke zeven eigenschappen een leider moet hebben of welke fasen hij moet doorlopen. Maar de vraag blijft, bij alle spirituele en leiderschapsliteratuur: hoe ontwikkel ik die eigenschappen?

Sterke leiders kunnen twee dingen heel goed: zij weten een idee te verwerkelijken, en de werkelijkheid te verwezenlijken (bezielen). Krachtige leiders kunnen nieuwe dingen en nieuwe ervaringen creeren en kunnen dit ook van een menselijke of overstijgende waarde voorzien. Alle eigenschappen van een bijzonder leider komen neer op het verwerkelijken en bezielen van ideeen: de weg naar buiten en de weg naar binnen.

De kunst is om beide bewegingen zo volledig mogelijk te ontwikkelen en te integreren. Soms lijken ze lijnrecht tegenover elkaar te staan als ziel en zakelijkheid, of spiritualiteit en materialisme. Een leider zal ook deze dualiteit moeten overstijgen, een opgave die een leven lang kan duren.

In deze workshop onderzoeken we deze twee wegen, en zullen we vooral aandacht besteden aan de kunst van het doen: hoe we komen van 'erover praten' naar actie. In een afwisselende en gedreven sessie met dialoog, verhaal, en praktijk onderzoeken we de principes van de twee wegen naar leiderschapsontwikkeling. Reflectie en ervaring volgen elkaar op in onze expeditie: wat houdt ons tegen om de leider te worden die we zijn.

Thieu Besselink

Thieu Besselink is executive coach, auteur, adviseur, en creative director van River - European Institute for Leadership & Innovation. Hij werkt met het Financieel Dagblad aan een boek over bezielde zakelijkheid. Daarnaast is hij als onderzoeker verbonden aan het European University Institute waar hij met prof. R ichard Sennet werkt aan zijn boek over leiderschap in deze tijd van verandering. Thieu deed zijn opleidingen in recht, filosofie, theater, en organisatiewetenschappen onder andere aan de Universiteit van Utrecht, de London School of Economics, Theater Academie van Florence, New York University, en het European University Institute. Hij werkte o.a. bij het NPI-instituut voor leiderschap en organisatieontwikkeling, het Tibet House in New York van de Dalai Lama, als leiderschapstrainer van NGO's in Wit Rusland, als strategisch adviseur voor het college van B&W in Dordrecht, en voor de Fabian Society in London als adviseur voor de Labour minister van buitenlandse zaken.

Meer informatie Thieu Besselink

http://www.thieubesselink.com


« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville