Rishis Business en Bewustwording (Prof. Wessel Ganzevoort)

Leiderschap en je essentie- Lezing over leiderschap

Datum: Wednesday, 04 March 2009
Locatie:  Huize Frankendael, Middenweg 72, Amsterdam

Tijden

17.30 ontvangst

18.00 start lezing
19.30 diner
20.45 2e deel lezing
21.30/22.00 einde lezing en borrel

Tarief 295 incl BTW. Wil je graag de lezing (en diner) bijwonen maar is het tarief te hoog neem dan even contact op met Alexandra aroessingh@hotmail.com of alexandra@rishis.nl 06-43063863

Leiderschap en je eigen essentie


Het proces van leiderschapsontwikkeling begint bij het vinden van je eigen essentie: wat is de zin van je bestaan, welke waarden leef je echt en wat zijn je echte talenten?
Het helder krijgen van deze aspecten van je essentie is een altijd durend proces. Maar je hoeft er niet klaar mee te zijn om je leiderschapsrol in te vullen.
Leiderschap steekt mensen aan, laat mensen resoneren, inspireert. Om mensen, organisaties,  te bewegen moeten we eerst onderzoeken wat een organisatie is. Dat is geen ding of een structuur of een apparaat, maar een menselijk systeem dat veel kenmerken heeft van hoe mensen zijn en zich ontwikkelen. Wat is de zin van de organisatie, welke waarden worden er echt geleefd en waar is de organisatie steengoed in? Leiderschap werkt pas echt als er een hoge mate van consistentie is tussen de essentie van de leider en die van de organisatie. En wat doen we als dat niet zo is?

Prof. Wessel Ganzevoort


Wessel Ganzevoort trad in 1970 in dienst bij KPMG als organisatieadviseur. Hij studeerde bedrijfskunde, economie en gedragswetenschappen. Sinds 1982 bekleedde hij binnen KPMG diverse management functies, zoals directievoorzitter van de Nederlandse consultingpraktijk, voorzitter van KPMG Consulting Europa en vice voorzitter wereldwijd. In de negentiger jaren was hij tevens voorzitter van de Raad van Organisatieadviesbureaus. Van 1996 tot 1999 leidde hij KPMG Inspire Foundation, het innovatiecentrum van KPMG. Sinds 1998 is hij bijzonder hoogleraar Organisatiedynamiek en – Innovatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij verliet KPMG in januari 2000 en bekleedt sindsdien een aantal voorzitterschappen en lidmaatschappen van raden van commissarissen en besturen. Hij is actief als adviseur op gebieden als strategie, leiderschap en topstructuur en geeft jaarlijks vele lezingen en workshops over deze thema’s.

Wil je meedoen maar is het tarief voor jou te hoog mail dan even naar alexandra@rishis.nlMeer informatie Wessel Ganzevoort

http://www.twynstragudde.nl/tg.htm?id=3859

http://kdc-app.hosting.kun.nl/erasmusplein/3-2003/leiderschap.html

 

« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville