Loslaten in de flow

Toegevoegd door Saskia Beugel op 05-08-2007 om 00:00

Keep flowing...

Ervaren, voelen, je gevoelens en emoties doorleven en dan kunnen loslaten... Ik blijf de aaneenschakeling voelen van belangrijke ontmoetingen, van mensen die op mijn pad komen om mij wat te leren, om mij wat te brengen. Wijsheid, pijn, inzicht, liefde, aandacht, groei. Onlangs kwam ik iemand tegen die, laten we het zo zeggen, een belangrijke rol in mijn leven heeft gespeeld voor een hele lange tijd. En dat was heftig en ik voelde pijn. Ik ben dan iemand die gaat uitzoeken waardoor dat komt nu op dit moment die pijn. Om het te begrijpen en om te groeien..

Er zijn mensen die zeggen 'ach ja we moeten door he' of mensen die zich uberhaupt niets afvragen..om te groeien. Die leven hun leven en gaan dan dood en 'daar moet je dan maar het beste van maken'... Dat is pas lijden, wat een onzinnigheid en wat een onzinigheid voel je dan over het leven, wat is het leven dan leeg.. Okay we zijn allemaal 1 en ook dat is Yin en Yang. Goed weer even terug. Die pijn begreep ik pas een paar dagen later, het was gewoon boosheid die naar binnen gekeerd is al jaren. Terechte boosheid die maar blijft zitten en wat zich uit in een soort van vergiftigen van jezelf. Boosheid over iemand die niet echt de principes van Ahimsa, Satya en Asteya naleefde, onbewust denk ik... en vanuit eigen lijden.

Maar die boosheid kwam eigenlijk maar nooit echt, beetje half. En ik dacht eigenlijk dat het zowiezo al een plekje had maar deze ontmoeting vertelde mij meer.... Die kwaadheid, het gevoel van onrecht, respectloosheid en gevoelloosheid. Plus het gevoel dat mijn ziel gekooid en platgeplet was moet eruit... om te begrijpen, om dat echt los te laten en te groeien. Mijn vrijheidsstrijd zit daar..

Goed ik was dus zover om dat een beetje te gaan doen, er eens een keer iets mee te doen, het te uiten.. maar vergat even dat ik in de flow, de aaneenschakeling, de synchronicity zat waardoor ik het niet helemaal kon vormgeven en even met mijn gedachten (en terecht..) ergens anders was.. .. Eerst dat even loslaten en dan weer ... de laatste dingen druit... dat los kunnen laten, die emoties begrijpen en gericht uiten is een stap om weer verder te groeien. Surrender zoals Dharmananda zou zeggen. De ultieme yogitest en begin van de tantra: eerst die boosheid kwijt loslaten en dan weer genieten en liefde voelen...ben er deels... voelt als een bevrijding

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville