Krishnamurti en Kundalini in de Savoy

Toegevoegd door Saskia Beugel op 26-08-2007 om 00:00

Of all places ben ik gisteren beland in de Savoy bar, echt een 100% produkt van Kali Yuga... ;-)

En weer ongelooflijk staat er ineens iemand naast me die begint over Krishnamurti en Kundalini om 4 uur snachts in de Savoy....Ondanks tijdstip ehm en mijn staat van zijn ... was ik natuurlijk een en al oor. Want zoals Rakesh zei iedereen komt op je pad om jou wat te leren (op wat voor een wijze dan ook) om weer verder te groeien. Hij sprak ook over kundalini awakenings en pyschotische reacties. Dat soort gesprekken zijn toch bizar op zo'n plek.. blijkbaar kan ik er ondanks dat ik af en toe even relaxt wil doen in de "normale" wereld...gewoon niet meer onderuit....

Over Kundalini.. ofwel the guardian of human evolution. Dit is een heel interessant onderwerp. Het doel van de Kundalini, de scheppende oerkracht in onszelf, is de eenwording van de mens en de verdere groei van ons bewustzijn door creatieve zelfverwezenlijking. In het Westen noemen we het soms psychose of depressie maar volgens de Yogafilosofie kan dat ook een Awakening van de Kundalini (psychospirituele energie) zijn. In het Indiase sturen ze iemand als eerste door naar een Guru. Hier zetten we ze in een inrichting met een paar pilletjes erbij... De psychiatrie onderdrukt deze uitingen in plaats van ze te ondersteunen. De Kundalini (of onder een andere benaming) is in alle mystieke tradities en religies en ook bij de Indianen, Sjamanen en de Afrikaanse bosjesmannen terug te vinden en en ook in de werken van Plato en andere Griekse wijsgeren

Lee Sannella is een amerikaans psychiater die met name de Kundalini ervaring bestudeerde. Hij heeft een uitgebreide kennis op het gebied van de holistische geneeskunde en verschillende spirituele richtingen. Hij schreef onder andere The Kundalini Experience: Psychosis or Transcendence. Hierin suggereert hij dat vele emotionele en fysieke verschijnselen die nu door de medisch wetenschap worden afgedaan als geestesziekte of somatische aandoeningen, mogelijk verschijnselen kunnen zijn van de spirituele transformatie die een Kundalini-ontwaken op gang brengt.
In zijn artikel in Spiritual Emergence gaat hij in op het verschil tussen psychose en spirituele crisis. Het proces van Kundalini-ontwaken is een zuiveringsproces. Het is mogelijk dat wanneer een plotseling ontwaken plaatsvindt, iemand een psychotische reactie ontwikkelt. Door sociale druk, negatieve reacties of de eigen conditionering ten opzichte van spirituele ervaring kan dit uitgelokt worden. Iemand die een Kundalini-ontwaken ervaart is over het algemeen objectiever over zijn of haar ervaringen, en wil ze graag delen en er zicht op krijgen terwijl mensen die meer naar de psychose neigen, vaak blijven hangen in één bepaald aspect van hun ervaring en er mogelijk geheimzinnig over doen. Wanneer men weerstand vertoont tegen het proces verergert dit over het algemeen de negatieve symptomen. Het is het beste zich helemaal aan het proces over te geven.
Uiteindelijk is het nodig dat er een verandering van houding in onze maatschappij ontstaat, zodat het zuiverende Kundalini proces gezien wordt als een zegening. Mensen die het ondergaan ontvangen een therapie van binnenuit, die veel effectiever is als de therapie die we van buitenaf ontvangen (Bron: http://www.xs4all.nl/~robvd/kundalini/).

En een interview met Jose Hoekstra de maakster van voornoemde site die een kundalini ontwakening heeft doorgemaakt

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville