Mind over matter

Toegevoegd door Saskia Beugel op 04-09-2007 om 00:00

Twee weken geleden kreeg ik een mail van Heleen ter Burg van www.wereldsepracht.nl of ik met Rishis in Mercurius niet behoefte had aan mooie decoratie... Vandaag naar Soest om te kijken. Prachtige balinese parasols, mahonie-houten boeddhas, bijzondere Ganeshas, boeddhabeelden van 500 kg ;-) volgens Leon, eventmanager van Mercurius geeeen probleem..

Ik ben omringd door mensen die geloven, nee weten, in de kracht van intentie en de kracht van gedachten. En inmiddels, dit is niet het enige voorbeeld, kan ik niet anders dan geloven (of weten) dat de kracht van intentie (mits zuiver) inderdaad sterker is dan de kracht die begint met actie (rationeel bedenken/plannen/forceren etc). Al langer geleden zag ik Rishis voor me in kleuren, geuren maar twee weken geleden dacht ik heel concreet aan de inrichting voor Rishis in Mercurius en toen ontving ik haar mail. Dus allereerst dank Heleen en who else? De universe? My higher self? Shiva? Divine Energy? En dan ja dan denk ik dat het klopt maar volgens mij heeft het ook met detachment te maken... niet in alle gevallen zo eenvoudig overigens..

En wat me nog wel boeit is hoe die kracht van intenties dan in verhouding staat met karma (wet oorzaak en gevolg) en dharma (je zelfverwezenlijking, pad, kracht). En in hoeverre je deze kan overrulen of dat dat mission impossible is. Fleur vertelt me zojuist dat je de gedachten volgens haar visie formuleert en dan weer loslaat en vertrouwt. En dus echt vertrouwen, dat dit in verband staat daarmee. Het loopt dan zoals het loopt..en dat is je dharma. En misschien denk ik dat die gedachten zelf ook al verband houden met karma (oorzaak-gevolg) en dharma (zelfverwezenlijking, je pad), mmm zo cirkelen we rond.

Eens even kijken wat de grote gurus daarover melden... ik weet dat de yogafilosofie spreekt over de sankalpa die overigens in staat van diepe mediatie bereikt wordt. En wat ik uit dit stukje begrijp van yogamat.net is dat de echte kracht van intentie inderdaad gekoppeld zou zijn aan je dharma..

The word 'desire' here does not refer to emotional desires only, but rather to desire as a motivating force that operates in order to fulfil the basic needs of human existence. These include the desire to breathe, sleep and eat. Beneath these desires is the reason we have come into existence. This desire is totally aligned to our dharma, our purpose, and it is very difficult to know what this root desire is. It is a great blessing when it reveals itself. Bron: yogamat.net

Bovenstaand is mooi, mocht je de blog lezen lees het opnieuw het is prachtig. En ik bedenk ik me nu dat de pyramide van Maslow misschien wel andersom had gemoeten.. Want zoals op Yogamag.net staat en mijn gevoel zegt dat dat klopt dat onder de wens van eten, slapen en drinken en ademenen de zielewens(en) nog ligt waartoe we hier op aarde zijn. That makes sense.... als je daar ver van verwijderd bent en toch eten en drinken hebt kan je je zo niet op je plaats voelen. Dan maakt wel of niet eten volgens mij niet eens meer het verschil... mm nou misschien ga ik dat nog eens wat verder uitzoeken

En dan hebben we natuurlijk de Secret (want achter de ferraris en de miljoenen dollars die binnen komen waaien ligt uiteindelijk ook de sankalpa) mm volgens mij kan een ferrari nooit een zielewens zijn maar goed ik kan me vergissen. Misschien heeft iemand die ferrari nodig om tot inzichten te komen en misschien moet ik ook niet oordelen want ik houd weer van een mooie ketting of mooie schoenen, tsja is dat nu mijn zielewens.

Lynn Mc Taggart schreef het intentieexperiment over de kracht van intenties. Mind over Matter. En hoe je deze kracht kan gebruiken om jezelf of de wereld te veranderen.

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville