Geen religie hoger dan de waarheid

Toegevoegd door Saskia Beugel op 03-10-2007 om 00:00

Naar aanleiding van de film Staya Erusa van Ronald Jan Heijn en een gesprek wat ik voerde met Rudolf Kampers (die filosofie -Socratisch gesprek- bij Rishis zal gaan geven en zich helemaal verdiept heeft in o.a Blavatsky) kwam ik in aanraking met het werk van Helena Blavatsky. Had al eerder van haar gehoord maar nog niet eerder in verdiept.

Helena Blavatsky werd net als Claudia Bredewold (partner van Ronald Jan Heijn bij het maken van Staya Erusa) gechanneld door Djwal Kuhl, ook wel de Tibetaan genoemd. Djwal Kuhl was (naar het schijnt) op Aarde als Confusius en als 1 van de Drie Wijzen uit het Oosten. Hij is verantwoordelijk voor het wereldwijd verspreiden van de voorheen geheime esoterische kennis, en heeft deze doorgegeven aan Helena Blavatsky en Alice Bailey. En naar ik begrijp dus ook aan Claudia wiens channeling wordt gebruikt in de film Staya Erusa

Wat me aansprak is de horoscoop van Blavatsky. In de horoschoop van Blavatsky staat Mercurius, de planeet voor schrijven en Saturnus, de planeet voor ‘karma’. En iedereen met zo'n stand in de horoscoop (zo lees ik) zal moeten leren zich minder aan te trekken van wat anderen zeggen, en geheel en al de stem van de innerlijke autoriteit, het geweten, en de innerlijke meester te volgen. Dat is wat zij dus deed.

Niet alleen de planeet Mercurius, hoe toepasselijk... sprak mij hierin aan maar ook het geheel volgen van het innerlijk weten.. spreekt mij aan. Voor ieder mens is dit volgens mij belangrijk en ik voel dat dit ook voor mij geldt.. op alle vlak maar met name als het gaat over Rishis.

Ik krijg heel veel mooie reacties en bijzondere reacties en er zijn ook mensen die zeggen dit had er eigenlijk al lang moeten zijn.. Maar er zijn ook genoeg mensen die het idee (of mij ;-) toch op zijn minst apart vinden.. En natuurlijk heb ik in het begin wel twijfels gehad en me dingen aangetrokken.. Maar toch het voelde voor mij eigenlijk zo logisch, heel natuurlijk, dat ik vertrouwen erin heb en dat het helemaal niet vreemd voelt. Dat is denk ik dat innerlijk weten..

En in het begin heb ik ook best wel wat feedback en kritiek gehad uit de meer rechtlijnige spirituele gelederen of laten we zeggen testen. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen visie alleen maar verder kon aanscherpen en versterken en daar waar nodig ook zeker aangepast. En in de kern voelde ik dat het idee hoe dan ook goed was. Dat is denk ik dat innerlijk weten... de waarheid

'Er is geen religie hoger dan de waarheid' Helena Blavatsky

Diverse werken waaronder De Geheime leer van Blavatsky zijn online te lezen

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville