God wears lipstick

Toegevoegd door Saskia Beugel op 11-11-2007 om 00:00

God Wears Lipstick

Vandaag was het Kabbalah centre via Rishis bij Mercurius. Het was een prachtig seminar met de spiritual teacher Ari Politi. En daarna Thierry die sprak over Spirituality for Kids een programma voor kinderen waar alle opbrengsten van dit seminar naar toe gaan

De kracht van Kabbalah van Yehuda Berg was een van de eerste spirituele boeken die ik las. De filosofie van de Kabbalah (jarenlang een heilige en geheime mystieke traditie) gaat er vanuit dat er een 1 % wereld is: de fysieke wereld en een 99% wereld: de spirituele.

Wij leven met name in de fysieke wereld maar alle geluk, creativiteit, uitvindingen, liefde, peace of mind zit allemaal in de spirituele wereld. We dénken dat dit veroorzaakt wordt door de fysieke wereld maar alles wat dat brengt is kortstondig geluk. Voorheen was de Kabbalah (ook bekend van Madonna) niet toegankelijk voor een breed publiek en niet voor vrouwen. Gebaseerd op the secrets of Kabbalah, God Wears Lipstick legt spirituele voordeel van vrouwen uit, de kracht van soulmates, reincarnatie, bedoeling van sex en het ware doel van het leven. 'Women are the nourishers of the world, and as such, we are the messengers of God' (Karen Berg)

De Kabbalah vertoont heel veel overeenkomsten met de Yogafilosofie. Zo hoorde ik iig over dit onderwerp ook al eens van mijn leraar in Rishikesh 'The World needs more feminine power' in men ánd in women (met name in the West...). Of mijn yogaleraar in Amsterdam (Anil). Its time for my sisters (zo noemt ie ons soms) to follow their paths and not do be afraid for or dependent on men. And its time for men to back up the women and develop their feminine qualities. The world needs it!

Toen mijn leraar in Rishikesh dit zei hoorde ik dit voor het eerst maar ik begreep het. Opeens begreep ik het. Ook ik heb 'overleefd' op mannelijke energie (resultaatgericht, competitief, sportief). Deze waarden worden in het algemeen toch gewaardeerd in het Westen en zeker in het bedrijfsleven in Nederland (en of het Westen in algemeen).

Maar ik had een nadeel. In mijn job bij de uitgeverij kan ik me namelijk ook nog herinneren dat daar politiek, ellebogenwerk, afschuiven, foute spelletjes eigenlijk nog bij hadden gemoeten om echt tot de top door te groeien. Ik was toch een beetje te aardig, oprecht en kwetsbaar daarvoor. Heb wel altijd mijn dignity en oprechtheid behouden en daarom heel lang gevaren op mijn enorme inzet en drive (mannelijk). Maar daardoor mezelf echt letterlijk ziek gewerkt. En mijn ongelukkige gevoelens jarenlang genegeerd, als ik het al kon voelen. Ik heb mezelf voor een deel gewoon ontkend.

En waarom? Angst dat als ik mijn vrouwelijke kanten en kwetsbaarheid zou inzetten dat ik dan af zou wijken of dat er dan over me heen gelopen zou worden. Wat waarschijnlijk ook zo geweest zou zijn. Alle vrouwen op hoge posities gebruikten deze energie en waren daarbij of bezig met rare spelletjes of op zijn zachtst gezegd gedroegen ze zich als halve mannen (en dus ook de overleefstrategie).

Maar waarom, als ik dat voelde, heb ik al mijn grenzen overschreden zowel fysiek als geestelijk.. Dat is maar 1 ding. Dat is angst, angst die de meesten van ons met de paplepel ingegoten krijgen. Angst om de keuzes te maken die je eigenlijk diep van binnen echt raken en waarvoor je leeft. Omdat die keuzes misschien betekenen verlies van geld en controle in de Westerse wereld.

Maar ik wist al wel langer dat er voor mij persoonlijk toch boeiender en inspirerender zaken zijn dan bottomline meer en meer geld, status en aanzien te verdienen met tijdvulling. En dat ik toch het liefst vooral mezelf, met al mijn creativiteit, talenten, gevoeligheid en af en toe my head in the clouds (stay there!) wilde zijn in een omgeving met oprechte, creatieve, supportive, inspirerende en boeiende mensen met een passie (wat in ieder geval niet begint en eindigt met geld en status).

Een ding is zeker de mensen die ik nu ontmoet of de mensen die betrokken zijn bij Rishis zijn dat allemaal. Feminine qualities dus, ook in mannen! En dat is prachtig als vrouwen en mannen dat durven te gebruiken, it will change the world!

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville