arunachala

Toegevoegd door Saskia Beugel op 14-01-2008 om 00:00

Tiruvanamalai is het land van de satsangs... Shiva Shakti, Aum Amma, Mooji en in navolging van Ramana Maharishi ook zijn Europese followers met namen als Premananda of gewoon Werner of Karl Renz.

Ik heb een klein rondje gedaan Shiva Shakti en Mooji want daarna bekroop mij al een vreemd gevoel van jeetje wat een enorme shop vol met gurus hier.. En iedereen hopt van guru naar guru. Maar ik moet zeggen. That Mooji guy is inderdaad een playful man, een gezelligerd, een prachtige Jamaicaan. En een satsang top hit.... Hij houdt van mooie dingen dus hij heeft een top plek in Tiru op het dakterras met uitzicht op de berg.

Wat is een satsang? Satsang betekent een bijeenkomst in waarheid. Het komt er op neer dat mensen vragen stellen aan de guru en dat hij of zij deze beantwoord. Of dat je gewoon samen in stilte zit zoals bij Shiva Shakti. En bij Aum Amma heb ik begrepen dat ze bloemen gooit en dingen roept tegen mensen.. Of dat nu satsang is... Als ik haar fotos zie en de verhalen hoor denk ik mm die lijkt me eigenlijk een beetje teveel in de 7e chakra rondzweven, ofwel zoals Paravat de Saddhu zei. Aum Amma is totally crazy.

Dus van ziel tot ziel met de belangrijkste vraag voor iedereen Who Am I! De Advaita-leer zoals hier gebezigd in Tiruvanamalai predikt de self inquiry. Het viel me op dat iedereen hier erg langzaam loopt en heel veel mediteert... of misschien mediteren ze al lopend.. dat kan ook. Yoga wordt hier bijna niet gedaan uberhaupt weinig body work zeg maar. En toen ik hier een paar dagen was begon het me te dagen. Hierover staat natuurlijk iets in de teachings van Sri Ramana! De guru van Arunachala. De man die 17 jaar in een grot op de berg woonde. En inderdaad... Yoga... is namelijk beginnerspractice lees ik... met een gehechtheid aan het lichaam als bij yoga kan je volgens Ramana niet tot zelf realisatie komen. Hij kijkt er echt op neer.

Voor mij is het even wennen. Rishikesh was het land van de yoga en Tiruvanamalai het land van de meditatie en stilte.. Vanzelf stil word je hier wel. Eigenlijk lijkt niet veel meer relevant om te zeggen

What remains is silence zoals Maharishi zegt

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville