showers of gold

Toegevoegd door Saskia Beugel op 13-03-2008 om 00:00

De afgelopen maanden heb ik behoorlijk hard gewerkt.. met name aan mezelf, m'n ontwikkeling. Het los kunnen laten van oude pijnen, kwetsbaarheden, angsten.

Een aantal sessies bij een sjamaan (een management consultant en daarnaast sjamaan...). Dat is best een zwaar proces geweest. Ik werd verlost van entiteiten: energieen die anderen via energetische lijntjes van mij aftapte. Mensen van wie ik houd of ooit hield hoe kon dit. Veel van gekregen maar tijd om los te laten, die tapte nog steeds vaak onbewust. Daar werd ik van verlost. Weken lang ben ik doodmoe geweest, in India een beetje opgeknapt. Daarna deden we een soulretrieval. delen van mijn ziel waren verstrikt geraakt elders. O.a bij een ex-vriendje die ik jaren niet had gesproken/gezien maar iid net na deze soul retrieval kreeg ik een mailtje van hem via de linked in.. is dat dan toevallig? De soulretrieval houdt in delen van jouw ziel zijn elders verzeild geraakt en worden weer teruggehaald, bij mij was dat mij een ex, nog een ex, de Swami en mijn ouders. Wekenlang was ik kapot moe (zoals een vriendinnetje van mij dit altijd noemde) en ook depressief. Ik dacht nou laat die stukjes ziel dan maar waar ze zaten ik hoef ze niet als ik er zo moe van word.

Maar inmiddels voel ik me heel, compleet. Er is wezenlijk iets veranderd, in mijn kracht, in mijn energie, in mijn compleetheid. Na de soulterieval volgde een depzacho.. deze beschermt mij voor de kwade mannelijke en vrouwelijke bliksem en trekt de positieve mannelijke en vrouwelijke bliksem aan. Dit ritueel gebeurt met laurierblaadjes, varkensvet, muisjes (van beschuit met muisjes ;-) om de geboorte aan te geven in ZA gebruiken ze een ander soort vet waar dit symbool al in zit), bonen en wijn. Na de voorbereiding wordt het geheel ritueel verbrand in de barbecue van de sjamaan (in de tuin in Soest). En hoe moe ik me ook voelde na al die rituelen dan ook ik voel me meer dan ooit compleet, mezelf, vrij, vol liefde, creativiteit en verlost van oude pijnen.

In deze periode van uitzuiveren van oude angsten en pijnen heb ik de boel eens even goed aangepakt. Na de sjamaan volgde Somatic Experiencing. Interessant, gaat er vanuit dat alle traumas zich vastzetten in je lichaam en dat je die door energiewerk kan vrijmaken en verdomd 1 aanraking aan mijn enkel en ik begon te huilen, en voelde de eenzaamheid en afgeslotenheid van het gevoel wat ik vroeger soms had. Waardoor ik eigenlijk nooit helemaal emotioneel veilig heb gevoeld in deze wereld waardoor ik nooit heb kunnen gronden (en chaotisch, vaak te laat, warrig, geen nee zeggen, geen grenzen aangeven, mezelf een beetje over de kling jagen) En daarna ook daadwerkelijk verlost, scheelt een hoop jaren psychoanalyse... Maar de reguliere gezondheidszorg ziet deze ontwikkelingen nog nauwelijks, een blinde vlek

En naast deze ervaringen ook de gesprekken met Els Kikke (lichaamsgericht) en School of Life die mij verder brengen bij mijn essentie, bij mijn kracht. Net als Arjen ooit zei van Iki bier ik heb het gevoel dat je nog meer naar jezelf moet, er zi tnog meer in... het is zo. Die parel (van essentie waar Almaas over schreef!) is zo groot. De angst die ik misschien ooit hiervoor heb gevoeld voor al dit soort trajecten... het is puur ontwikkeling van bewustzijn, bevrijding, kracht en dankbaarheid wat ik kan voelen. En nog meer voelen van tsja wat kwam ik nu eigenlijk ECHT doen hier! En in die stroom kom ik in de meest prachtige situaties en ontmoet ik de mooiste mensen. En dan ben ik zo dankbaar dat ik de vrijheid kan voelen die ik wil voelen om te leven zoals ik wil en goed voor me is en dan voel ik eigenlijk alleen showers of gold! Showers of Gold!

* De essentie kan onthuld worden door een transformatieproces waarbij de persoonlijkheid transparant wordt en de Essentie volledig tot uitdrukking kan komen. Almaas beschouwt dit proces als een fundamentele verandering en vergelijkt dit met de transformatie van een rups in een vlinder. De rups, als persoonlijkheid, gaat fundamenteel in iets anders veranderen, namelijk in een vlinder, symbool voor de Essentie. Zonder het wakker worden van de Essentie blijft ons leven een nutteloze onderneming, omdat ons ware menselijk potentieel niet tot ontwikkeling komt. Het is als een appelboom die geen appel mag voortbrengen of een rups die nooit een vlinder wordt

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville