Rawfood!

Toegevoegd door Lisette Hennen op 27-05-2008 om 12:03

De eerste stap naar de zomer begon voor mij afgelopen zaterdag met een Rawfoodcursus. Hierin leer je niet alleen het bereiden van rawfood, maar ook wat bepaalde voedingsstoffen met je doen en welke juist wel en niet goed voor je zijn.

Rawfood Preparation Course

Samen met de start van de lente, begint voor mij de grote schoonmaak. Niet alleen het huis, maar ook geestelijk en lichamelijk wordt het weer eens tijd om flink de bezem erdoor te halen.

De eerste stap naar de zomer begon voor mij afgelopen zaterdag met een Rawfoodcursus. Hierin leer je niet alleen het bereiden van rawfood, maar ook wat bepaalde voedingsstoffen met je doen en welke juist wel en niet goed voor je zijn.

De dag begon met een korte uitleg wat rawfood precies is en wat het voor je kan betekenen. En leren tijdens zo’n cursus gaat snel.... alles wat je hoort heeft betrekking op jezelf en jouw gezondheid.
De voordelen van rawfood:
1.Het is niet alleen sneller klaar omdat je je voedsel niet kookt, 2. ook heel erg gezond!
Want koken boven 40 graden celcius zorgt ervoor dat veel voedingsstoffen verloren gaan, waardoor je met rawfood juist alle vitaminen, aminozuren en mineralen puur binnenkrijgt.

Buiten de pluspunt van de hoeveelheid vitamines die je tot je neemt door het eten van rawfood, wordt ook nog eens je pijnappelklier (een belangrijk orgaan in je hersenen) gestimuleerd.
Het eten van rawfood mondt zich uit in stimulatie van het groeihormoon, een belangrijk hormoon wat niet meer door je lichaam wordt aangemaakt na je 28e levensjaar. Als je dit hormoon niet op peil houdt, zorgt het voor een langzame veroudering van je lichaam op alle vlakken...Fijn om te weten dat het eten van rauw voedsel hieraan kan bijdragen!

Tijdens de cursus ligt het accent voornamelijk op doen. Iedereen mag meehelpen met het maken van allerlei gerechten die er door hun oorspronkelijk behoud van kleur prachtig uitzien, en ook nog eens fantastisch smaken!
Je leert te werken met andere voedingsstoffen zoals stevia (natuurlijke zoetstof), hennepzaad, verschillende kruiden, noten en zuidvruchten, zodat je suiker en andere specerijen die geen positief effect op het lichaam hebben niet meer hoeft te gebruiken.

Door het gebruik van verse kruiden, biologisch fruit en groente weet rawfood met recht de smaak te vangen en neer te zetten. Helemaal niet saai dat rawfood ;).

Meer weten?
Een rawfoodcursus doe je bij:
Carmen van Birgelen +31616510606
http://curmi.hyves.nl/

« terug

Blogger

Lisette Hennen

Namaste lieve bloglezer! Ik ben Lisette Hennen, en geef Beeldende therapie & Superfoodcoaching via ‘Art... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville