Celestine Prophecy

Toegevoegd door Saskia Beugel op 28-06-2008 om 01:17

All people you come into contact with, potentially have a message for you... coincidences and serendipities and synchronicities are more than random chance.

Na een jaar (!) .. arriveerde gisteren een pakketje met boeken uit India waaronder The Celestine Prophecy. Ik had een jaar geleden in India namelijk het idee: ik ga inkopen in India en een shop ontwikkelen... Wist ik veel wat er allemaal om de hoek kwam kijken daarbij...daarom duurde de levering waarschijnlijk een jaar om mij even de tijd te geven en uit te vinden.. dat dat niet de weg was.

Maar ik bladerde het boek door en las weer een paar interessante boodschappen..

1. that all people you come into contact with, potentially have a message for you,

2. that coincidences and serendipities and synchronicities are more than random chance, and

3. that if you do your work to clarify your current life questions, whatever they may be, you will then be remarkably able to receive answers from people and events you encounter everyday.

En dat bracht me bij een ontmoeting onlangs met iemand. Zoals Els Kikke zei (coach ;-)... dat was een gids... die op je pad kwam... Eigenlijk was het vreemd... en no matter what I said.... het enige wat hij deed was lachen, een big smile en zeggen... 'nou en' ... 'nou en'... en hij zei  'je moet eens wat vaker zeggen nou en... Intussen onthulde hij in no time mijn blokkades, onzekerheden en schoot hij eigenlijk al mijn overlevingsstrategieen lek. Zo vervelend.. ik reageerde geiiritteerd en kreeg koppijn maar ja misschien heeft hij gelijk.. 'nou en'.

Misschien is het waar, zeker als je daar aan voorafgaand wel een bepaalde gevoeligheid ontwikkeld (anders staat het gelijk aan onverschilligheid en ongeinteresseerdheid en ignorance). Maar dat was het niet. Het was anders..

Misschien heeft hij gelijk... hij sprak eigenlijk ook over zichzelf. Dat hij misschien wel een ding had wat hij afreageerde op mij en dat ik daar dan lekker niets van aan moet trekken.. Alles wat iemand zegt zegt wat over degene zelf.

Misschien is het onderwerp van Stealing Energy in de Prophecy. Dat zal ik ook wel doen als ik me niet verbonden voel met mezelf ga ik vast ook energie halen bij anderen misschien op een andere manier. Eigenlijk moet je dan dus gewoon vertrouwen hebben in jezelf en hoe meer je verbonden bent hoe meer je kan voelen dat jij goed zit. En dat het niet altijd jouw probleem is maar een andersmans probleem of de combinatie van 2. 

Ja dat is eigenlijk wel een inzicht... ík kon me wel eens verdrietig voelen niet realiserende dat.. het ook iets zegt over degene zelf. ..grappig denk dat best veel mensen mij dat geprobeerd hebben duidelijk te maken... ik snap het nu. Dat gebeurt.. als je die kracht niet helemaal hebt ontwikkeld. Eigenlijk wel een ontspannen visie..

http://www.celestinevision.com/insights2.html

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville