Shifu Shi Yan Ming

Toegevoegd door Henry de la Croix op 02-06-2008 om 22:43

Een Boeddhistische monnik en krijger is een combinatie die je niet vaak in levende lijve zult tegenkomen. Een Boeddhistische monnik en krijger die bovendien getrouwd is, kinderen heeft en een Shaolin Tempel heeft gesticht in Amerika kun je alleen maar in New York tegenkomen.

Shifu Shi Yan Ming is een authentieke Boeddhistische Monnik van de 34ste generatie monniken van de Shaolin tempel uit China. In 1992 heeft hij, terwijl hij met het Shaolin team in Amerika was, politiek asiel aangevraagd.

Op een avond zit ik te zappen en kom terecht op National Geographic waar een documentaire werd uitgezonden die mij zo enthousiast maakte dat ik dacht ik wil naar New York om deze bijzondere man te ontmoeten. Een man die perfect 1500 jaar Oosterse traditie combineert met het leven in het westen. De volgende ochtend werd ik met een grote glimlach wakker terwijl ik de inspirerende beelden van de documentaire nogmaals de revue liet passeren in mijn hoofd. En toen ontstond er een click in mijn hoofd, als ik zo enthousiast en ge´nspireerd kan raken bij het zien van een tv documentaire hoe zou het dan zijn als Shifu Shi Yan Ming naar Nederland komt om hier in levende lijve les te geven. Een plan is geboren.

Vol enthousiasme gegoogeld, uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en een email verzonden waarbij ik mijn vraag neerlegde. Na wat heen en weer gemaild te hebben kwam gisteren avond het lang verwachte mailtje: Shifu Shi Yan Ming komt naar Nederland om op 21 en 22 maart 2009 les te geven aan een ieder die ge´nteresseerd is in Shaolin Tai Chi, Qi Gong en Kung fu, stevig geworteld in het Chan Boeddhisme. Hoe ik het allemaal ga regelen weet ik nog niet dat ik nu al geniet van dit avontuur moge duidelijk zijn als je mijn grijns van oor tot oor ziet terwijl ik deze blog tik. www.shifushiyanminginholland.nl

┬ź terug

Blogger

Henry de la Croix

Hoi, mijn naam is Henry de la Croix. Na ruim 17 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heeft mijn ... meer ┬╗

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville