Horoscoop

Toegevoegd door Saskia Beugel op 18-08-2008 om 01:44

Ik heb diverse astrologie consults gedaan. De eerste keer was in Rishikesh bij Prateek ik denk een van de beste Vedische astrologen (de Vedische astrologie verschilt van de Westerse). Hij vertelde toen twee dingen die ik heb onthouden.

De eerste dat ik een soort spiritueel centrum zou starten.. Aangezien ik in mijn hele leven op dat moment maximaal 1 uur yoga gevolgd had lag dat niet erg voor de hand. Wel ja misschien had ik ook één keer een boek gekocht had van de Dalai Lama en een keer geluisterd naar de oud huisgenoot van mijn vriendje die regelmatig mediteerde.

Ik werkte gewoon bij de VNU en was niet ontevreden dus ik nam dat niet heel serieus. Toch intrigerend... Later liet ik nog een keer mijn hand lezen in India door een Ayurvedisch arts en hij beweerde hetzelfde (toen was ik inmiddels  gestart met Rishis). Het tweede aspect wat ik me kan herinneren van dat Vedisch consult is dat ik op die reis een belangrijke man zou ontmoeten waardoor mijn leven een wending zou nemen... Dat was een paar weken later Swami Dharmanada. En mijn leven veranderde zeker door deze ontmoeting, of door iets in hem wat mij raakte om te veranderen..

De laatste keer dat ik een consult heb gedaan is een paar paar weken geleden via Natasja, de astroloog die via Rishis consults verzorgt en ik hoorde van haar dat ik een Yod in mijn horoscoop heb..

'Je zit momenteel in feite in een losmakingproces, een proces dat in verschillende fasen gaat. Dit proces van losmaken en jezelf meer innerlijke vrijheid toestaan is een lang proces dat een aantal jaar in beslag gaat nemen. Wat we zien is dat dit nu tot een hoogtepunt is gekomen en andere delen van je horoscoop raakt.

In astrologische termen heet dit een Yod. Een Yod heet ook wel ‘een vingerwijzing van God’. God wijst in je horoscoop een punt aan dat je kracht kan worden. Bij jou zien we dat de gebieden communicatie, carrière, creativiteit en jezelf centraal zetten worden meegetrokken in bovenstaand verhaal. Mogelijk ben je in je leven al een aantal keer tegen gekomen dat je een totale omslag maakte of dat je te maken kreeg met overmachtsituaties. Je gaat meer vanuit je eigen persoon doen, je stelt je meer open, ook al verandert daardoor je hele zaken- en privéleven. Het werk wordt daardoor niet meer een verplichting, maar je gaat doen wat je leuk vindt'

Aldus Natasja's consult..prachtig een Yod... maar ik denk een Yod wat betekent dat, leuk een vingerwijzing van God maar what does it mean. Ik ben gaan kijken op het net..en heb wat onderzoek gedaan....Afkomstig uit de bronnen Spirit Astrologie en Anneke Guis.

In 'De Geheime Leer' van Blavatsky komt ergens een prachtige passage voor over de Hebreeuwse letter Yod, dat een afkorting zou zijn van Yodh, en dat is weer een afkorting van Yod-heva. Waarbij Yod voor het oerprincipe van Adam zou staan, en Heva voor Eva, een combinatie dus van mannelijk en vrouwelijk, daarbij tot androgyniteit leidend. Zo'n figuur in de horoscoop onstaat doordat drie planeten een soort van figuur maken die inderdaad op de griekse Y lijken: bovenaan(of elders) twee planeten in sextiel, en aan de overkant een planeet die een 150 graden aspect maakt naar beide anderen. De Yod is een potentieel punt van heelheid in de horoscoop, van eenwording met alles. Maar je kunt het aspect ook ervaren als een heen en weer geslingerd worden tussen twee planeten. Een Yod... ook wel de vingerwijzing van God genoemd, hij wijst je als het ware de weg. Het is niet God die je de weg wijst uiteindelijk ben je het zelf door al je ervaringen en bewustwording. Een yod kan je in de eerste instantie vaak een gevoel van twijfel geven. Het zorgt voor onrust maar een Yod in de horoscoop betekent een bijzondere opgave; en stimuleert ons er met name toe datgene te verhelderen en te veranderen wat ons totale functioneren in de weg staat. Innerlijke en uiterlijke krachten wekken hier samen spanningen op, die op den duur in ons bewustzijn naar buiten zouden kunnen komen.

Later ontmoette ik Menno Noordervliet (Astroloog in bedrijfsleven) op de verjaardag van Els Kikke en die mailde mij de volgende dag...

'Volgens mij heb je zelfs twee Yods in je horoscoop en met een beetje goede wil zelfs 3. De duidelijkste is die waarbij het om een verbinding gaat tussen de Zon, Saturnus en Pluto. Dat zal in het begin van je leven wat onzekerheden vooral op machtsgebied, misschien ook in  relatie tot de vader figuur of de autoriteit in jullie gezin, geven. Maar dat kan later een speciale kracht worden. Wat daarbij opvalt is dat tijdens je leven de planeet Venus( harmonie schoonheid en liefde) richting die Saturnus loopt (dus ook een onderdeel van die Yod wordt). Dat betekent dat je voortdurend op zoek bent naar de juiste vorm voor je schoonheidsgevoel en je liefde/relatiegevoel. Het is een heel creatief aspect waarbij je heel succesvol zult zijn en vaak een aspect dat je bij kunstenaars ziet. Zon Maan Mercurius in Waterman (vrienden, netwerk, geestverwanten) in het 3e Huis( communicatie, contact,training, leren). De verbinding tussen Oost West zit ook erg in een dynamisch aspect tussen enerzijds Mars/Neptunes( in Scorpio) en anderzijds de Zon ( in Waterman).


« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville