The Tao of the Traveller

Toegevoegd door Saskia Beugel op 20-09-2008 om 17:52

The Tao of the Traveller.... Met de zeven sleutels van verlichting (aan de hand van het boek 'The Traveller) dit weekend weer een stukje verder op reis: The Seven Keys of Enlightement.... Dit weekend was ik uitgenodigd door de Brahma Kumaris in het retreat centrum in Oxford, in een prachtig landhuis waar Lewis Caroll Alice in Wonderland schreef.

Een paar maanden geleden kreeg ik de uitnodigiging van Jacqueline, de coordinator van het centrum in Amsterdam (Spirituele Akademie op de Haarlemmerstraat in Amsterdam). Ik had Jacqueline een keer gesproken toen ze mij had uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de Brahma Kumaris Amsterdam naar aanleiding van een artikel in het Parool over Rishis. Dat was een boeiend gesprek en ik heb daarna nog een keer gemediteerd bij het Brahma centrum met Karen Derks, een van de 'Sisters' (docenten) ook in Amsterdam. Naar aanleiding van deze ontmoetingen kreeg ik de uitnodiging en ik voelde me vereerd. Ik had echter nog niet gereageerd omdat ik met mijn eigen dingen bezig was en niet zo goed wist of het nu wel of niet de 'bedoeling' was dat ik mee zou gaan. En ik geloof dat ik ook nog niet helemaal door had dat het een hele bijzondere uitnodiging was en had het dus even geparkeerd. Totdat ik sprak met Sonja de Heer

Sonja had ook een artikeltje gelezen ergens over Rishis en mij benaderd we hadden een aantal maanden geleden al een bijzondere ontmoeting gehad. Maar nu zag ik haar op de voorpagina van de Telegraaf Vrouw staan met haar bedrijf Do and Date dus ik stuurde haar een smsje en zo spraken we snel af. Sonja vertelde mij dat ze meeging met dit weekend van de BK. Tijdens dat gesprek begon het me te dagen dat ik ook een uitnodiging had gekregen. en Sonja raakte enthousiast en zij joh ga mee. Ik dacht ik kan zon weekendje wel even gebruiken nu. Mijn leven staan behoorlijk op zijn kop en zit in een stroomversnelling dus ik kan de weg naar binnen wel even gebruiken. En nu zit ik hier in Oxford (toch nog achter het internet..). Maar daar waar iedereen driftig in zijn dagboekjes schrijft schrijf ik mijn webblog.

Het is met name heerlijk om weer even ver weg te zijn van de drukke stad en alle externe impulsen te zijn. Op een werkelijk fantastische plek in de heuvels van Oxford, waar Lewis Caroll delen van zijn Alice in Wonderland schreef (het is ook echt een Wonderland hier in de heuevels aan de Thames). En weer even rustig naar binnen te kunnen keren, in stilte. Het thema van dit weekend is ' The Seven Keys of Enlightenment'. De eerste sleutel die we leerden was ' Who am I, wie ben ik'. De belangrijkste vraag voor ieder mens denk ik, maar zeker een belangrijke vraag op het spirituele pad. Dat is waar spiritualiteit uiteindelijk om gaat. Of het nu Bhrama is of de Sufis of de Bio Energetica of familieopstellingen, hekserij of Almaas..

De belangrijkste vraag die je beantwoordt op het spirituele pad is ... 'ken u zelf'. Externe factoren worden dan steeds minder van belang en daar ben je dan steeds minder afhankelijk van de buitenwereld en zie je steeds 'scherper' de waarheid. Dan zie je steeds scherper de waarheid en de illussie en ook de onderlinge relaties tussen mensen.

Aan de hand van een kaart moest je uitleggen aan de groep wie je was.. en het mocht niet over werk gaan... De spreuk die ik had was. ' Do you search for the cause of the puncture. Or do you change the tyre'. Een geweldige zin voor mij om deze retreat mee te beginnen. Het is namelijk zeker zo dat ik zoek naar de oorzaak .. en niet de band verwissel ;-). Ik denk dat de meeste mensen dat met me eens zijn.. En op die zoektocht ben ik mezelf binnenste buiten aan het keren. Hoe meer ik me ontwikkel hoe meer mijn binnenste ook in harmonie is met de buitenste laag. En hoe meer het dus klopt met wie ik ben. De laag van status (mooi huis, vooraanstaande job, lange relatie, competitief, resultaatgericht, sporten, champagne, dure etentjes, luxe reizen) en naar buiten toe gericht maakt langzaam plaats voor wie ik volgens mij echt ben (krachtig, avontuurlijk, sensitief, graceful en genieten van het leven 'in de stroom': natuur en de stilte, het stadse leven, mensen, muziek, dansen, verbinden, sharing, creeren, sporten en af en toe een wijntje of uit eten en mooie reizen. Natuurlijk zit daar nog angst, onzekerheid, twijfel en zoeken bij.

Voor de mensen die ook een beetje verlichting willen..

De zeven sleutels.... The Seven Keys...for the traveller (the Soul!) to become a Sage..

- Know yourself

- Know God/the Light/Truth

- Know the Silence

- Know the spiritual laws

- Know the never ending cycle

- Recognise the signals on your path

- Commitment to spiritual work

Bijgaand het filmpje van the Tao of the Traveller

 


« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville