Het Land achter de Regenboog

Toegevoegd door Henry de la Croix op 19-12-2008 om 17:57

Het Land achter de Regenboog, is de titel van een boek dat ik op dit moment aan het schrijven ben. Het volgende stukje deel ik graag via deze blog met jullie. Het bevat een aantal inzichten en lessen die ik op een bijzondere manier heb mogen ontvangen.

De vier universele wetmatigheden en de zeven gehechtheden.

  ‘Lief kind, ga hier eens zitten, ik wil je wat vertellen’ zegt Oom, terwijl hij naar een ronde platte steen wijst aan de oever van de rivier. Nieuwsgierig naar wat ik te horen zal krijgen neem ik plaats op de steen die aangenaam warm aanvoeld omdat de zon er op schijnt. ‘Allereerst vraag ik je om een keer diep in te ademen en langzaam uit te ademen. Sluit je ogen en concentreer je op wat je hoort en voelt... Kun je me vertellen wat je waarneemt’?

‘Ik hoor het ruisen van de wind in boomtoppen, ik voel de stralen van de zon op mijn gezicht, ik ruik de geur van dennennaalden’. ‘Mooi’ zegt Oom ‘Wat is er nog meer’? ’Ik hoor het ritselen van kleine diertjes in de bosjes. Hoe stiller ik word hoe meer er tot me doordringt… Ik hoor het stromen van water in het riviertje... In de verte hoor ik het geluid van een vogel... Het lijkt wel of ik de wind hoor fluisteren, ik luister aandachtig, warempel, de wind fluistert, het lijkt op een gedicht, in woorden die ik niet zo goed herken, het klinkt als volgt.

Go with the Flow & Enjoy!

    Let the Rhythm of Life Surprise you.

The Reward is not at the end of the Rainbow.

But in the Journey itself.

 

What is your True Colour, Rainbow Warrior?

Re-connect with you Inner Source.

Let the Answer emerge from Within.

Be True to Your Destiny & Shine.

Verbaasd open ik mijn ogen en kijk Oom aan. ‘Wat betekent dat vraag ik nieuwsgierig’? Oom kijkt ernstig en ook heel blij. Ik raak verwart van zijn aanblik, wat gaat hij me vertellen? Oom begint te praten:’Het is bijzonder dat het Leven zich op deze manier aan je openbaart. Deze woorden bevatten een buitengewone wijsheid. Ik ben verheugd dat ik dit mag meemaken en dat ik jou mag uitleggen wat je zelf gehoord hebt. Welnu, deze woorden ontsluieren het raadsel dat je al eerder gehoord hebt. Kun jij je het nog herinneren'? Ogenblikkelijk weet ik wat Oom bedoeld en zeg ferm: ‘Ja, Oom ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Alhoewel ik het nog maar ten dele begrijp, heb ik het wel onthouden’. Eén is alles, Zeven is het geheel, Vereenvoudig, was het raadsel wat ik aangereikt heb gekregen. 

Oom vertelt: ‘Deze woorden geven je op een poëtische manier uitleg over de vier universele wetmatigheden en de zeven gehechtheden. De eerste wetmatigheid waar we allemaal mee te maken hebben wordt -De Wet van Karma- genoemd. Weet jij wat dat betekend’? Ik antwoord:’Mijn moeder leerde me, als je goede daden doet ontvang je de goede dingen van het leven, en als je slechte daden doet komt dat bij je terug.’Wat je zaait zal je oogsten’ is haar geliefde uitspraak.

‘Juist’ zegt Oom.’Welnu, onthoud met heel je hart, ziel en verstand wat ik je nu vertel. De Wet van Karma betekent letterlijk het volgende. -Alles wat jij uitstraalt komt bij jou terug -. Goed en kwaad is een menselijk concept dat eigenlijk niet bestaat. Als het al zou bestaan is kwaad in zich zelf iets goeds dat nog niet verlicht is. Om je te helpen deze wet te begrijpen vraag ik je het volgende.

Wat gebeurt er als jij morgenochtend op de markt in het dorp een ieder die je ontmoet onvriendelijk en boos aankijkt’? ‘Ja, dat is logisch’ antwoord ik ‘Dat zullen de mensen niet zo leuk vinden, ze zullen waarschijnlijk ook stug en gesloten reageren’. ‘Goed’ zegt Oom ‘Wat gebeurt er, als jij een ieder, met een open hart tegemoet treed, met blijdschap in je hart en vriendelijk contact maakt? Ik laat de vraag tot me doordringen, sluit mijn ogen en verbeeld me alsof het werkelijk gebeurt. Ik zie mezelf op de ochtendmarkt lopen, ik voel me blij, straal vriendelijkheid uit, ik ben open, onbevangen en onbevooroordeeld. Iedereen lacht naar me, waardoor ik nog blijer word. Het voelt alsof iedereen oprecht verheugd is me te zien. Mijn hart maakt een sprongetje van  vreugde.

Ik open mijn ogen en met een stralende glimlach vertel ik Oom wat ik in mijn verbeelding ervaren heb. Oom luistert aandachtig naar mijn verhaal en zegt tenslotte. 'De Wet van Karma kun je ook als volgt onthouden, ‘Door Liefde te Zijn, ontvang je Liefde’.       

« terug

Blogger

Henry de la Croix

Hoi, mijn naam is Henry de la Croix. Na ruim 17 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heeft mijn ... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville