As it is in Heaven

Toegevoegd door Saskia Beugel op 12-03-2009 om 23:44

As it is in Heaven... een film waar je hart van gaat zingen. Deze prachtige film is een tijdloos verhaal over jezelf, een metafoor voor je persoonlijke processen. De beelden raken diep en geven inzicht in je eigen kwaliteiten en talenten en wat je in de weg staat om die ten volle te benutten.

Vanaf nu is m’n leven van mij
Ik heb maar zo’n korte tijd op aarde
En mijn verlangen heeft me hier gebracht
Alles wat mij ontbrak en dat ik vergaarde

En toch is het de weg die ik verkoos
Mijn vertrouwen was eindeloos
Dat mij een klein stukje toonde
Van de hemel die ik nooit vond

Ik wil voelen dat ik leef
Al mijn dagen lang
Ik wil leven zoals ik wil
Ik wil voelen dat ik leef
In de wetenschap dat ik goed genoeg was

Ik ben nooit mijzelf verloren
Het sliep alleen in me
Misschien had ik nooit een keuze
Behalve dan de wil om te leven

Het enige dat ik wil is gelukkig worden
Zijn wie ik ben
En sterk en vrij
De dag uit de nacht zien opkomen


Gisteren sprak ik met Steven Kik van Zinder. Het was een mooi gesprek waarbij we er al snel achter kwamen dat we dezelfde droom hadden. Ik had mijn droom over Rishis verteld een paar weken geleden op een borrel van Talent First van Huub van Zwieten. En zo bleek Steven hoorde in mijn verhaal zijn droom. Een plek van verbinding, diepgang, plezier. En zelfs had hij de Westergas voor ogen destijds een plek waar we nu met de full moon parties zitten. En ik kom er steeds meer achter dat Rishis een plek kan zijn waar heel veel mensen van dromen: een mooiere, vrijere wereld. Velen mensen delen mijn gedachte, ik ben alleen maar vast begonnen met de manifestatie, een beetje pionieren.. en creeren.. En dat is wat ik wil een bijdrage leveren aan een mooiere wereld, voor nu, voor ons en voor de mensjes van de toekomst.

Een hemel op aarde creeren. Voelen dat je leeft! En ik ben op weg.. kwetsbaar maar ook sterk. Wat heeft mij in de weg gestaan allemaal... om in mijn kracht te gaan staan.. en vrij te zijn? Vrij van angst en oordelen van de buitenwereld (hoe het hoort, moet). Dat waren processen, zware processen om alle sjit op te ruimen en te ontketenen met en zonder te vluchten..in meditatie of naar het buitenland (o.a India). Hoe schoner ik word hoe meer ik een hemel op aarde kan creeren voor mezelf en iets kan geven aan mensen. Voelen dat je leeft!

As it is in Heaven..

En over die film sprak Steven over, ik had die film nog niet gezien. Maar weet inmiddels dat dat per direct op mijn pad komt als mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Vandaag al kreeg ik een mail van Annemarie Masselman van Prisma Coaching over deze film. Een tijdloos verhaal over jezelf, een metafoor voor persoonlijke processen. Ik heb even op You Tube het lied bekeken van Gabrielle, prachtig! En de tekst opgezocht op internet zie boven. (doet me ook denken aan het gedicht van Moebius..)

Dat is waar de film ook over gaat in je kracht te gaan staan, over angst om in je flow te gaan. Over het oordelen van de mensen om je heen en de kerk, religie (onder het mom van God) waardoor we niet vrij kunnen zijn en in onze kracht gaan staan. En of we nu religieus opgevoed zijn of niet... en of dat nog doorwerkt! Het calvinisme dringt nog overal door.. Onze hele samenleving is gebaseerd op de principes van regeltjes en moraaltjes...en angst en de kracht van buiten halen. Waarom niet van binnen en op bsis van de principes van LIEFDE die in een ieder leven?

En in deze film zie je hoe mensen elkaar figuurlijk dood kunnen maken... Hoe kan je dan je kracht vinden.. Dat is volgens mij waar een boel dertigers, veertigers in zitten nu. De generatie twintigers is opgegroeid met Boeddhas en geloven in jezelf.. ik denk en weet dat daar meer ruimte/lucht zit. Maar dertigers en veertigers zitten daarmee te worstelen (tenzij ze per toeval de vrije school hebben gevolgd of opgegroeid zijn in een meer bewuste omgeving). Geloven in God is Geloven in jezelf. Geloven in God is liefde voor jezelf en voor een ander, onvoorwaardelijke liefde. Geloven in de Kerk is dat niet dat is geloven in macht buiten jezelf... en gebaseerd op angst. Dit deed me weer denken aan een gesprek met Albert Eussen en die heeft daar een prachtige filosofie over. Meer volgt..( wat ontmoet ik toch bijzondere mensen even tussendoor)
 
In de film wordt gezegd... God vergeeft niet want hij oordeelt niet. Zo is het! Bij alles wat ik met alle mensen die helpen bouwen met Rishis proberen we een sfeer neer te zetten van warm, open, stylish, energiek, gevoel, magisch, diepgang, persoonlijk maar ook vrij, waarin iedere zijn talenten heeft en de een is niet beter dan de ander maar anders.. Een stroom van geven en ontvangen. En ook van deze tijd. En vooral jezelf zijn, groots zijn, krachtig, durven ontvangen, je talenten benutten maar ook kwetsbaar en open mogen zijn! Want zonder kwetsbaarheid geen kracht. 

De film kreeg in 2005 een Oskarnominatie voor de beste buitenlandse film. Hij werd wereldwijd uitgebracht en is de best bekeken film ooit. De beelden raken diep en uit de film kun je inzichten halen voor jezelf. De film leert ons dat er een plaats is voor iedereen, en dat als we onze unieke talenten delen er een hartverwarmende harmonie ontstaat; 'as it is in heaven'. Ieder mens mag worden wie hij of zij is. Als je het leuk vindt: op vrijdag 27 maart draait deze film bij PRISMA, Ph.v.Wassenaerlaan 8, 1394 GZ, Nederhorst den Berg, op vrijdagavond 27 maart om 19.00. Na deze inspirerende film zal er gelegenheid zijn voor discussie en reflectie. Interesse mail: info@prismacoaching.nl 

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville