Karmische factoren..

Toegevoegd door Saskia Beugel op 08-05-2009 om 02:06

In een sneltreinvaart volgen gebeurtenissen, situaties, learnings, verdiepingen zich op. Ik wil er de tijd voor nemen om dit goed op te schrijven omdat ik denk dat het niet alleen mij inzicht geeft maar veel mensen.

Voor nu kan ik het samenvatten door een reactie van Tuffie Vos te plaatsen op mijn evaluatie van de School of Life. Ze benoemt hier iets wat ik eigenlijk al heel lang wist maar wat me opeens een enorm inzicht geeft.


'Lieve Sas,

Hier dan eindelijk mijn feedback op je eerste evaluatie ! Complimenten voor de degelijkheid en zorgvuldigheid waarmee je proces trackt en benoemt. Ik merk dat als je schrijft je enorme diepe lagen in jezelf kunt aanboren, kunt zien en kunt ontleden. Erg knap.

In het overdrachtsstuk (wat nu al weer een hele tijd geleden is
natuurlijk) zie je zo duidelijk waar je kwaliteiten liggen en hoe je gespiegeld wordt, zowel positief als negatief en hoe situaties zich zo heftig aan jou opdringen dat je er wel iets mee moet ( en uiteindelijk ook wilt.)

Ik zie ook dat niet alleen je vader en je moeder en je aardse opvoeding in dit leven een rol spelen in wat je aantrekt aan gebeurtenissen en situaties, maar dat er ook een karmische factor meespeelt die steeds maakt dat niet alleen jij dingen gespiegeld krijgt, maar ook dat je een spiegel bent voor anderen en dat juist dat stuk niet altijd even fijn is. Dat is wat toen ook in de les gebeurde, waardoor je je publiekelijk veroordeeld voelde, maar wat zich misschien wel in allerlei vormen blijft aandienen. Kijk maar naar de ER met je broer. Je kanalen moeten schoon schat, en overal waar nog kleine overtuiginkjes zitten mbt jezelf krijg je ze zodanig uitvergroot terug dat je er niet meer omheen kan. In feite toch een groot geschenk! Als je vol weet te houden en je focus blijft houden zal de beloning groot voor je zijn.

In zekere zin is je evaluatie alweer gedateerd, want ik zie juist sinds die tijd een enorme groei in je potentieel en een soort ordening in de chaos terechtkomen, waardoor je veel meer geaard bent en veel beter in je vel zit dan ten tijde van het schrijven van deze evaluatie. Ik ben enorm benieuwd naar je volgende!

Liefs Tuffie'

Opeens valt er een kwartje.. ik weet precies waar Tuffie het over heeft. Mijn hele leven heb ik heel veel vriendjes en vriendinnetje om me heen gehad, was ik geliefd en populair. Mensen in allerlei vormen, soorten en maten trokken naar me toe. Maar ook heb ik mijn hele leven het gevoel gehad dat mensen boos op me waren, nare dingen zeiden. Het was paradoxaal alsof ze ontzettend van me hielden maar ook mij ontzettend pijn wilde doen. Ik begreep nooit hoe dat zat, verwarrend was het ook. Dat is iets wat de laatste jaren overigens niet of nauwelijks meer het geval is (of misschien op enkele vlakken als het gaat over intieme relaties of in familie bijvoorbeeld)

Ik heb het mijn hele leven niet begrepen.. hoe is het mogelijk dat mensen zo veel van me houden en me zo lief vinden maar dat mensen het ook altijd nodig vinden om mij pijn te doen..mij te kwetsen... Ik zie het nu... omdat ik ze als geen ander ze spiegel...blijkbaar een karmisch stuk..  Hierdoor raakte ik uit mijn kracht, ik kon niet zien dat het niet (altijd of alleen) over mij ging maar over die ander. Ik nam het voor waar aan en ging dan weer bedenken wat ik moest veranderen... Iedereen was altijd boos... maar toch ook weer niet. Ik confronteerde ze, spiegelde ze gewoon door mezelf te zijn...

Jeetje opeens valt een puzzel in elkaar... Ik bedenk me opeens dat laatst een middelbare school vriend van mij zei dat we op Rome- Reis waren en dat hij mij een soort van vlinder vond en heel erg gesteld was op mij maar dat er mensen waren en met name de leraren die altijd geirriteerd en boos op mij waren. Dat hij dat nooit begreep waarom.... Hij wist me nog te vertellen... dat ik op een gegeven moment een uitbrander kreeg van een leraar die hij volledig onterecht vond en de volgende dag ging de leraar overspannen naar huis... Ik deed niets alleen mezelf zijn...en daardoor werd zijn eigen stuk uitvergroot.. alleen maar spiegelen.

Ik heb daar zo ontzettend veel pijn en verdriet altijd om gehad mijn hele leven omdat ik het ook niet begreep. Ik heb hierdoor opeens een heel helder inzicht gekregen. Ik begrijp precies wat Tuffie bedoelt, ik herken het direct. Het is een karmisch stuk die steeds maakt dat niet alleen ik gespiegeld word maar dat ik fungeer als een grote spiegel voor mensen. Vaak in groepen ook.. en dat ze zichzelf zien in mij.. waardoor al mijn stukken enorm uitvergroot worden. Ik begrijp nu waarom ik het zo krijg gepresenteerd, het moet wel schoon...

Omdat ik me altijd alles persoonlijk heb aangetrokken is dat naast een masochistisch stuk mijn levenslange pijn  geweest waar het grootste verdriet vandaan kwam steeds...Nu ben ik dat langzaam aan het loskoppelen en kan ik zien dat het niet mijn pijn of stuk is maar dat van de ander... Dat betekent dat niet alleen Ik vrij kan zijn maar ook mensen echt kan gaan helpen omdat ik nu zie dat het niet van mij is!

... Jee wat ben ik dankbaar voor dit inzicht. En overigens ook voor alle Siberische sjamanen (waarover later meer) 'who cut all influences from the outer world that drag me down'  en de Soestse Sjamaan die even wat donkere resten hiervan moest cleanen...

 Thank you God!
 « terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville