Dragonfly graancirkel, een oproep naar verlichting?

Toegevoegd door Lisette Hennen op 15-06-2009 om 13:40

Carl Gustav Jung zegt over het symbool 'Dragonfly' dat het staat voor het onderzoeken van ons onderbewuste. Het is de deur naar onze diepste waarheid. Is dat de code die deze dragonfly met zich meedraagt?


Op drie juni 2009 ontstond deze (zie rechtsboven) bijzondere graancirkel in Yatesbury Engeland. Wat mij meteen op viel was de secuurheid van de aangebrachte aderen in de vleugels, echt meesterlijk gedaan. Ook de kwaliteit van het beeld en het grafische uiterlijk van de graancirkel viel op vanwege het feit dat dit een van de weinige 'organische' beelden is. De vorige graancirkels waren meer geometrisch van vorm.

Wie maakt nu eigenlijk die graancirkels? Hoe ontstaan ze? Je ziet geen sporen in het veld van materialen of ander gereedschap of dat mensen daar geweest zijn, ze ontstaan gewoon....

Het symbool dragonfly.
Carl Gustav Jung zegt over het symbool 'Dragonfly' dat het staat voor het onderzoeken van ons onderbewuste. Het is de deur naar onze diepste waarheid. Is dat de code die deze dragonfly met zich meedraagt?

Het onderbewuste is dat gedeelte wat er bij jou voor zorgt dat je diepste impulsen je gedachten en acties beïnvloeden. Wat zou het mooi zijn als we dit bewust kunnen sturen. Je ontvouwd dan werkelijk het leven wat jij wilt!

En dat kan, makkelijker dan je denkt! Mensen zoals Tijn Touber, Ramtha, Eckhart Tolle, Steve Rother, en nog veel meer om op te noemen zetten al de toon, ze staan in hun volledige potentie en geven workshops en schrijven boeken om tools mee te geven over hoe je jouw werkelijkheid kunt creëren en in je volledige potentie kunt staan. We zijn al zo dichtbij!

Helaas staat zelfonderzoek nog (voor sommigen) ver van ons zelf af. Het doet ze denken aan zware psychotherapie of zweverigheid en zien dat nog als een zwakte. En dat is prima.
Door ons dagelijkse routine en (3D) realiteit hebben we geen notie van wat er precies in ons binnenste gebeurt. We hebben het druk met ons werk, onze sociale netwerken en alle andere informatie die ons hoofd doen afstemmen op de alledaagse realiteit.
En daar kiezen we zelf voor.

Laat ik het eens anders formuleren, zijn we misschien diep van binnen bang om werkelijk naar onszelf te kijken, echt in onze kracht te staan door verantwoordelijkheid  te nemen voor ons eigen handelen?

Of toch niet? Nemen we allang die verantwoordelijkheid? Zijn we helemaal niet bang, is de mens wel bezig met 'zelfonderzoek en verlichting door middel van gesprekken met vrienden, therapie, volgen van cursussen of retraites en gewoon 'bewust' te leven?'
Maar wordt hier gewoonweg niet over gesproken omdat we er ons voor schamen of dat er in het nieuws of andere media geen aandacht aan gegeven wordt?

Wat vind jij?

Je kunt mij mailen op Artkeyology@live.nl,

Lisette Hennen

« terug

Blogger

Lisette Hennen

Namaste lieve bloglezer! Ik ben Lisette Hennen, en geef Beeldende therapie & Superfoodcoaching via ‘Art... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville