Ho'oponopono

Toegevoegd door Saskia Beugel op 09-06-2009 om 01:35

Ik was zaterdag op de boeklancering van Tijn Touber Spoedcursus Verlichting en ik las in zijn (overigens leuke!) boek (ook ik wil graag snel verlicht zijn ;-) over Ho'oponopono, een Hawaiaanse methode van stress reductie en healing. Met deze methode kan je de taaiste patronen naar het schijnt transfomeren..

Karmische gift


Aangezien ik het idee heb dat ik steeds in dezelfde groef lijk te komen tot intens verdriet, angst en misselijkheid aan toe -een combinatie van een sterk karmisch stuk en de mindere kant en pijn van mijn jeugd- dacht ik.. Ah! het is weer tijd voor de volgende stap: . Ho'oponopono!

Nou ja dit klinkt heel vrolijk maar zo vrolijk was ik niet de afgelopen dagen... Het karmische stuk is een gift maar voelt nog als een handicap en het is inderdaad wat ik moet uitwerken. Gaandeweg mijn opleiding ontvouwde zich dat en Tuffie van de School of Life kon vrij scherp duiden hoe dat zat bij mij.

Ik zie ook dat niet alleen je pijn en je aardse opvoeding in dit leven een rol spelen in wat je aantrekt aan gebeurtenissen en situaties, maar dat er ook een karmische factor meespeelt die steeds maakt dat niet alleen jij dingen gespiegeld krijgt, maar ook dat je een grote spiegel bent voor anderen en dat juist dat stuk niet altijd even fijn is. Dat is wat toen ook in de les gebeurde, waardoor je je publiekelijk veroordeeld voelde, maar wat zich misschien wel in allerlei vormen blijft aandienen. Je kanalen moeten schoon schat, en overal waar nog kleine overtuiginkjes zitten mbt jezelf krijg je ze zodanig uitvergroot terug dat je er niet meer omheen kan. In feite toch een groot geschenk! Als je vol weet te houden en je focus blijft houden zal de beloning groot voor je zijn.


Geschenk of handicap


Ik zit nu middenin het stuk dat ik me realiseer dat ik dit 'geschenk' hetgeen is waar ook mijn pijn vandaan komt. Mensen zien zich extreem gespiegeld in mij. Als het bij mensen pijnlijke stukken of angsten raakt word dat direct bij mij neergelegd en zo gereleased en opgeruimd bij hen. Omdat ik ook nog eens niet heb geleerd dat grenzen aangeven gezond is en niet goed onderscheid kan maken tussen mij en de ander kan ik het niet buiten mezelf houden. Zolang ik het niet buiten mezelf kan plaatsen voel ik niet alleen de pijn van de ander maar ook mijn pijn, de pijn van niet goed genoeg zijn en afwijzing.

Ik kan er niet omheen het wordt zo groot uitvergroot maar het is ook zwaar.. totdat de handicap een geschenk word dan maar..


Sjamanen in Barcelona


Een sjamaan in Barcelona zei een paar weken geleden tegen mij 'You have to keep developing Saskia, your heart is so big, you have so much to give, you can help so many people'. Dat voel ik ook wel. De oppersjamaan heeft toen alle invloeden van buitenaf gedisconnect waardoor ik inderdaad even gevoeld heb wat het is verlichting.. en hoe het voelt om je hart te kunnen laten stromen zonder je eigen angst, zonder invloeden van buitenaf. compleet vrij. Echt vrij. Ik heb gevoeld dat ik dan heel veel kan geven. Maar er zat een afhankelijkheid in naar deze sjamanen en ik was niet helemaal meer op aarde... (verlicht?!) dus dat pad ben ik gestopt.

Dacht op dat moment ik ben klaar met ontwikkelen ik wil nu aarden.. Beetje tennissen en naar Ibiza en zo ;-) maar blijkbaar nog niet de tijd... Deze hawaiaanse techniek lijkt op de techniek die de Sjamanen in Barcelona toepassen maar dan zuiverder.

Ho'oponopono


Ik dus googlen op Hopo etcetera bleek dat de enige dame in Nederland die dit kon met sabattical was..dit jaar..  De volgende dag echter had ik een afsrpaak met Joost en Ingrid van Matrix Energetics en toen ze begonnen te vertellen dacht ik dit klinkt als... ze wisten met aan te geven dat dit inderdaad vaak vergeleken werd met de Hawaiaanse techniek. No coincidence..

Joe Vitale en Dr Len (Hawai) hebben en boekje erover geschreven Zero Limits
http://zero-limits-coaching.com/


Ho'oponopono is an ancient Native Hawaiian method of stress reduction (release) and problem solving. Common translations: to make right, setting matters right; correcting and restoring relationships; the make right; to correct; to restore; to rectify an error. This is accomplished through prayer, discussion, confession, apology, forgiveness and perhaps most importantly, release."

"Here's a simplified version of the modernized ho'oponopono proven methods to heal yourself (or anyone else) of anything you notice. Remember that what you see in another is also in you, so all healing is self-healing. No one else has to do these processes but you. The entire world is literally in your hands.

The way Dr. Hew Len likes to heal is to first say "I'm sorry" and "Please forgive me." You say this to acknowledge that something - without you knowing what it is - has gotten into your body/mind system. You have no idea how it got there. You don't need to know, either.

By saying "I'm sorry," you are telling the Divine that you want forgiveness inside yourself for whatever brought it to you. You're not asking the Divine to forgive you; you're asking the Divine to help you forgive yourself.

From there, you say "I love you" and "Thank you."

The "I love you" transmutes the energy from stuck to flowing. It reconnects you to the Divine. Since the zero state is one of pure love, and has zero limits, you are beginning to get to that state by expressing love. When you follow that statement with "Thank you," you are expressing gratitude.
You are showing your faith that the issue will be resolved for the highest good of all concerned.

What happens next is up to the Divine. You may be inspired to take action of some sort. Whatever it is, do it. If you aren't sure about the action to take, use this same healing method on your confusion. When you are clear, you'll know what to do."

Ho'oponopono Prayer

"I'm sorry
Please forgive me
I Love you
Thank you"

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville