Sterrenkinderen & tijdreizigers

Toegevoegd door Saskia Beugel op 11-07-2009 om 22:17

Sterrenkinderen worden zo genoemd omdat hun zielen afkomstig zouden zijn van hogere bewustzijnsgebieden in de kosmos. Los van die bewering zijn ze te herkennen aan een bepaalde pure openheid, een aangeboren inzicht in verbanden, relaties en rechtvaardigheid. Eigenlijk willen ze al heel vroeg de wereld verbeteren, te beginnen bij hun ouders. Hun anders zijn uit zich door blijken van paranormale vaardigheden zoals lucide dromen, telepathie en voorspellende vermogens

Tijdreizigers


Peter den Haring-
Het begrijpen van of praten met dieren komt veel voor, net als spontane regressies naar vorige levens. In die zin zijn ze razend knappe tijdreizigers. Ze hebben zonder uitzondering een geweldige fantasie. Dat kan voor anderen zowel positief inspirerend zijn als irritant en prikkelend omdat het lijkt alsof het kind steeds maar de gewone dingen ontvluchten wil.

Man-vrouw energie


Meestal zijn hun mannelijke en vrouwelijke energieën (de animus en anima) in een natuurlijk evenwicht. Hoewel hun energiesysteem dus in principe harmonisch is, kan hun overgevoelige reactie op de ‘harde werkelijkheid’ echter een tijdelijke maar heftige weerslag hebben op hun lichaam. Ze snappen soms totaal niet dat mensen in hun omgeving of hun kameraadjes niet zo fijngevoelig zijn als zijzelf. Ze reageren dan iets dramatisch op hen aangedane fysieke pijn of onrecht en op valse beschuldigingen en manipulaties. Ook hebben ze moeite om de veelheid aan praktische, aardse indrukken te verwerken. Ze moeten echt ‘wennen’ aan de gewone dingen. Dat doen ze bijvoorbeeld door het naspelen van sprookjes en verhalen die hen worden voorgelezen. Soms doen ze dat via de meer afstandelijke mogelijkheid van tv kijken of veel lezen.


Geen onderscheid eigen angst en andermans angst


Hun creativiteit is spreekwoordelijk, maar hun aandacht kan van het één naar het ander flitsen omdat ze snel de mogelijkheden van een situatie uitgewerkt hebben en zich dan gaan vervelen. Omdat ze allerlei emoties en ideeën uit hun omgeving oppikken, zijn ze drukker dan andere kinderen maar tegelijk ook meer trauma- en frustratiegevoelig. Ze voelen bijvoorbeeld angst(en) aan maar hebben moeite om onderscheid te maken tussen dat wat van anderen overspringt en dat wat bij hun ‘eigen’ lijden hoort. Zo duiken ze niet zelden onverklaarbaar onder in een verdriet, depressie of doodsangst.

Tijdsbewustzijn


Keuzes maken is een ramp voor hen, omdat ze makkelijk de beide mogelijkheden of alle conflicterende partijen doorvorsen en begrijpen. Van veranderingen houden ze al helemaal niet en hun tijdsbewustzijn kan wat slordig overkomen. Dat geldt ook voor de manier waarop ze met taal, rekenen en schrijven omgaan. Dyslexie komt dan vaak voor. Een sterrenkind laat zich niet dwingen, heeft soms totaal lak aan allerlei opgelegde regels en zogenaamde wetten, als ze daar het nut niet van erkennen. Goed omgaan met geld is een heel gedoe, omdat in hen een diepe overvloedsgewenning is vanuit andere tijden en plaatsen.

Steun voor gevoeligheid


Als er onvoldoende steun voor hun gevoeligheid is, zal er een (tijdelijke) negatieve reactie kunnen ontstaan, die gepaard kan gaan met slaapproblemen, desoriëntatie, stemmingswisselingen en onhandig heimwee naar onbereikbare werelden en situaties. In hun vroege jeugd kunnen ze zich daardoor eenzaam en onbegrepen voelen, zeker als ze gepest worden en niet weten hoe ze daarmee moeten omgaan. Toch twijfelen ze nooit aan de kwaliteit van hun hartelijke liefdesnatuur. Er wordt veel inleven gevraagd van de ouders die dit proces moeten begeleiden. Sterrenkinderen maken namelijk fouten die voor hun omgeving onbegrijpelijk zijn, omdat hun zienswijze erachter zo verschilt van de gebruikelijke. Ouders schrikken dan misschien van de hardheid van de levenslessen, die hun sterrenkind kennelijk moet ondergaan of van het feit dat die lastige ervaringen al zo vroeg op het kinderpad komen. Toch is dat de weg.


Boodschappers voor oudersDe grote kunst is om iedereen zijn/haar eigen groeizame lijden te gunnen, ook je kids. Zelfbevochten weerbaarheid kan voor een kind juist de kroon op een zware jeugd zijn. Ouders snijden zichzelf in de opvoedkundige vingers als ze zich al te veel tot een therapeutische relatie met hun kinderen laten verleiden. Dat is niet hun rol. Omgekeerd zijn deze kinderen wel weer boodschappers voor hun ouders, die zij komen bijstaan in een bewustwordingsproces. Ook zijn het pioniers die spirituele ruimte komen maken voor volgende generaties. Wie zichzelf of een kind herkent in deze omschrijving, kan op internet en in de bibliotheek ruimschoots terecht. Aan te bevelen is bijvoorbeeld Sterrenkinderen van George Kühlewind.« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville