Open de deur die niemand sluiten kan

Toegevoegd door Saskia Beugel op 26-09-2009 om 15:27

Ik had van de week een hele mooie reading bij School of Life van een 4e jaars Marloeke van Markus... ik vond haar erg goed... zonder voorinformatie het blijft toch geweldig dat mensen informatie uit t universum downloaden... Eerst deed ik bij haar een reading waar ik nogal zenuwachtig van werd maar ze gaf aan dat het heel accuraat was . Dat is best spannend dat je teruggekoppeld krijgt dat t feilloos klopt wat je ziet bij iemand als je intuned op het veld.

Toen ze bij mij begon voelde ze bij mij dat ze naar mijn kindertijd moest. Ze zag dat ik als kind in tweestrijd zat. Er zat een soort druk op waardoor ik gevoel had dat ik veroordeeld werd. Maar dat ik als kind kind heel gevoelig, heel open, heel licht was en heel sprankelend maar er was ook zwaarte.. en ik had steeds het gevoel dat ik me moest aanpassen. Ik moest op mijn tenen lopen om een plekje te veroveren. Het was niet vanzelfsprekend dat ik een plek had.  Het was moeilijk om t sprankelende te houden. In mn kindertijd was er ook zwaarte (wat ik zelf al had gezien in o.a Vipassana, familieopstellingen en bij mijn sjamaan) waardoor ik niet vrij en sprankelend kon zijn.

De veiligheid in mezelf wordt de afgelopen twee jaar steeds groter want ik ben de jas van mijn familie aan het uitdoen. Er was/is angst om mezelf te zijn en te laten zien, mijn creativiteit, mijn gevoeligheid. Als het gaat om creatviteit en gevoeligheid dan werd het of niet gezien of er was commentaar. Nu is er voor zwaarte niet zoveel plaats meer. Het sprankelende kind komt terug (af en toe nog haken). Ik heb toen de deur dicht gedaan om mijn gevoelige stuk te beschermen. De deur is nu open aan het gaan maar ik houd het handvast vast omdat t vertrouwen er nog niet helemaal is.

Mijn derde chakra is nu opener waardoor ik creativiteit beter kan neerzetten. Mijn 2e en 3e draaien synchroon, door het uit de zwaarte te halen is het een geheel wat bij elkaar hoort. Ze vertelde dat mijn hart nog meer mee zou moeten draaien. Maar dat ik dat heel eng vind. Ze vertelde me je hoeft alleen maar je hart open te zetten en de liefde voor jezelf te voelen, voor wat je neerzet en alles gaat stromen. De 3e chakra is heel erg ontwikkeld omdat ik altijd voor mijn plek moest vechten kan ik mezelf echt neerzetten maar dat is een masker. Als er teveel binnenkomt sluit ik en dan bescherm ik mezelf door een muur op te trekken waardoor ik uit contact ga.

Als ik die deur kan openen kan ik veiligheid beter voelen en meer vanuit mijn essentie leven. Er is ook verdriet omdat het niet 'mag'. Als kind had ik een zwaar hart maar doordat er bewustzijn op zit nu kan ik het openzetten, ik heb stukken goed uitgewerkt die dwars lagen.

Wat ik nu zeg (5e chakra) en doe komt uit mijn hart. Ik heb nog wel moeite met de zekerheid voelen vanuit hart, ik ga snel beredeneren. En dat ik niet goed kan voelen ben ik dit of is dit iemand anders. Het riep bij haar een emotie op dat dat ik moet vertrouwen en dat mijn connectie met The Divine enorm is. Die connectie is heel sterk en die energie moet ik naar hart brengen om te helen. Dan gaat de basis open en dan durf ik te landen en hier te zijn.

Ik vond t een hele goeie reading. En het raakte precies de stukken waar ik mee bezig was.. 

Maar dat hart.... dat hart... heeft wel wat optaters gekregen. Waarschijnlijk een kinderhart dat volledig openstond en gevoelig en continue (onbewust) opdonders kreeg. Volgens mij ook verwarrende tegenstellende boodschappen etc.  Er was zeker liefde maar de uiting daarvan was soms... eerder tegengesteld.. of niet consistent vermengd met eigen angst. Het voelde niet zoals ik waarschijnlijk toen dacht dat het had moeten voelen. Dat zijn angsten die ik heb gevoeld mijn leven lang. . Ik vertrouwde mijn hart daarom niet meer.. In de reading zelf vertelde ze zelfs dat ik een muur optrok..

Zoals Berry Love zingt.. ´Eens zal jij moeten leren dat de Angst en de Liefde niet samen tegelijk door het hart kunnen gaan.´ 

Misschien wel dat mijn hart nu een beetje aan het opengaan is, na al dat Emotioneel en Spiritueel Werk... Zelfs misschien wel mijn 'spirituele hart'. Ik ben opener, rustiger, maak meer echt contact, ben meer geland hier op aarde.... voel meer liefde, meer acceptatie. Met de neiging om 'veilig' muren op te trekken. Ik had dat zelf bedacht van dat spirituele hart.. maar grappig... het bestaat ook echt die fase op het spirituele pad! Ik lees erover in Yogananda: Open de deur die niemand sluiten kan.


Marloeke van Markus 
www.reconnectionhaarlem.nl/

Spiritueel Buro
www.spiritueelburo.nl/spirituele_tekst_verzoening.shtml

Inspiration course (opening to love and deeper connections)
http://www.inspirationcourse.net

Blog over Da Vinci Code en Yogananada
'Ergens in de Da Vinci Code staat de opmerking dat je de Graal niet kunt vinden, maar dat de Graal jou vind. Dit geeft al aan dat de Graal niet een voorwerp is. Zelf zie ik de Graal als ons spirituele Hart, dat een verbinding is tussen wat wij "aarde" en "hemel" noemen hetgeen eigenlijk twee bewustzijnsniveau's aanduidt. En dat is precies wat Paramahansa Yogananda het Christusbewustzijn noemt, de open deur, die niemand sluiten kan.'

Vanuit dit bewustzijn zei Jezus: "IK BEN de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de vader (geest) dan door mij."

http://www.terugnaardebron.com/forum/lofiversion/index.php?t3608.html
http://www.ditrianum.org/nederlands/Channelings/Jeshua-Maria-MariaMagdalena/0015.htm

Jezus zei: Laat hij die zoekt niet ophouden te zoeken totdat hij vindt. En als hij vindt, zal hij verward zijn en als hij verward is, zal hij zich verwonderen. En als hij zich verwonderd heeft, zal hij overal boven staan en tot rust komen.« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville