Peter Pan

Toegevoegd door Saskia Beugel op 17-11-2009 om 01:48

Om in te zien dat wat je spiritueel hart je wil laten weten/ervaren is het van belang te gaan vertrouwen dat je innerlijk een weerspiegeling aan de buitenwereld is. Het enige wat we kunnen doen is vanuit ons innerlijk gaan onderzoeken en gaan handelen. Dan verandert die buitenwereld mee.

Bron www.spiritueelburo.nl

Als je liefde laat stromen en je zet je spiritueel hart helemaal open, dan is er ook de andere kant die we voor het gemak onze schaduwkant noemen, die ook naar boven komt.

Daar zit je ook aan vast, Peter Pan raakte in de film zijn schaduw kwijt maar hoe dan ook, al raak je even het spoor bijster je vindt deze altijd weer terug. De kunst is om de energie van je schaduw en je licht in balans te krijgen zodat je beiden kunt accepteren als je eigen ik-bewustzijn. Laten we het zo bekijken: we hebben een lichaam, een schaduwkant en geest en alles is verbonden met die Bron. Je bent je eigen universum in het universum en als je daar mee begint om te onderzoeken hoe het bij jou zit heb je ook de puzzelstukjes van het grote universum te pakken.
Start dus je spirituele onderzoek met jezelf met je cadeautje: de buitenwereld, die alles naar je terug reflecteert. Zo kun je bewust worden van wat jij uitzend, denkt, voelt en waar je spiritueel hart je heen voert.

Op het moment dat je deze zoektocht gaat starten komt er eerst een opruimdienst op je pad, die paden voor je schoon gaat vegen, tenslotte is ruimen van opgeslagen rotzooi het beste om mee te beginnen. Wat wil je mee nemen in je rugzak en wat neem je niet mee, je rugzak is voor 20% gevuld met energieŽn (die je de weg wijzen wat we de rode draad des levens noemen). Hierin zit alle eeuwenoude informatie en al je geleefde levens en inzichten. Het leuke ervan is dat je rugzakje ook beeldmateriaal bevat en door je spiritueel hart te openen (door te ontwaken en bewust op onderzoek te gaan) maak je een poort open. Naar verleden en de toekomst, dus ook je vorige levens.
Ineens bevind jij je in een teletijdmachine waar je heel wat af kunt reizen, het beeldmateriaal laat je voelen en verbinden met alles wat er in je droom wereld en gedachten afspeelt.

Het is wel van belang om je goed te aarden anders kun je niet goed de beelden en ervaringen van vroegere levens meenemen naar NU. Je zal zien dat met het openen van je spiritueel hart, lijkt of er toevalligheden op je pad komen. Iemand die net het juiste antwoord geeft, vrienden van vroeger die toevallig bellen of je komt net dat liedje tegen met de juiste tekst dat noemen ze in de energiewereld synchroniteit.

Hoe gaat dat in zijn werking: heel simpel jij zend energie uit van binnenuit en er wordt energie de kant uit gestuurd dat wat jij wenst nodig te hebben. Op dat moment dat jij voor de tekens op je pad open staat, zal je zien dat ze steeds meer voor bij komen. Uiteindelijk is het wensen en ontvangen. Maar let op: ook je schaduw wenst zich wat af en ook de impulsen en prikkels waar je onderbewustzijn op reageert zijn nog steeds in werking. Omdat allemaal te laten fungeren is ruimte nodig.
Als je springt in de wereld van spiritualiteit en je opent je spiritueel hart dan kan alles tegelijk gaan werken waardoor je helemaal van slag raakt.

Ik houd van mezelf: de kracht van liefde is de grootste kracht in jou om energie in een bepaalde kant te bekrachtigen. Accepteer je zelf zoals je bent: je hoeft niet gelijk drie treden te besteigen als je toch weer terug valt, heb geduld met jezelf en accepteer het leven als beginpunt waarmee je kunt starten in je zelf-onderzoek.

Dit ene doe ik: doe alles wat je doet een voor een en bewust. Wees bewust van je gevoel, je levensstroom en wat je wilt onderzoeken, voedt geen 10 wegen maar onderzoek vanuit de basis een gedeelte van wat je wilt ervaren.
Niemand is meer of minder dan ik: blijf jezelf en plaats niemand er boven die verder is als jou of niemand beneden jou. Iedereen is bezig met zijn/haar eigen leven en ieder op zijn/haar eigen weg. Je kunt wel denken dat je verder bent in je spiritueel proces maar zogauw je dat denkt, geef ik je de reminder juist dan zit je midden in dat proces. Je kunt nooit verder zijn als een ander, je kunt wel de keuze maken om jouw universum liefdevoller in te richten zodat je weer verbonden voelt met je ziel en de Alziel.

Ik laat geen negatieve gedachten of gevoelens meer toe in mijn leven: dat zou mooi zijn als je bewust raakt wat je gevoel en gedachtes met jou als geheel doen. Hoe positiever je kunt zijn in lichaam & geest hoe meer je in je eigen energie kunt baden zonder andermans energie op te slurpen.

Als je met de 5 regels bezig bent geweest komt de vraag weer terug wat wil ik echt?
Je zult zien dat hoe meer je jezelf verrijkt met puzzelstukjes van het leven en inzichten hoe minder materiŽle dingen je wenst en hoe meer je de verbondenheid wil voelen.
Je missie dat je anderen wilt helpen vervalt omdat je een ander niet kan helpen zolang jouw eigen universum niet voorzien is van maximaal licht en onderzoek van je schaduw en je valkuilen. Als je dat steeds meer kunt toepassen in je systeem merk je dat als je een ander helpt, de ander jouw reflectie is, daarom wil je de ander helpen met zijn/haar spiritueel onderzoek.

Hoe meer ruimte je van die 80% kunt invullen met balans, liefde en meditatie hoe meer jij je spiritueel hart kunt laten oplichten en hoe meer balans je zal vinden in je eigen universum. Je kunt je nieuwe inzichten in passen in je dagelijkse leven zodat je steeds beter in contact komt met je licht maar ook met je schaduw. Je angsten zijn ergens op gebaseerd, tijd om deze eens goed te gaan onderzoeken. Angsten kun je onderzoek blokkeren maar ook verrijken, ook je schaduw heeft je heel veel te vertellen. Luister en ervaar in je lichaam & geest wanneer jij angst voelt, ga erin en blijf er niet naar kijken en weglopen. Waar komt jouw angst vandaan, ook synchroniteit zal je helpen om dit in je buitenwereld te ervaren.

Iedereen heeft in zijn /haar rugzakje genoeg angst momenten zitten en iedereen weet hoe angst voelt en wat kan angst mooi zijn als je weet dat jouw lichaam daar een reactie op geeft. Ze waarschuwt, ze geeft je uit liefde de angst ervaring, als je angst accepteert in je leven zal je angst als een zegen kunnen ervaren.
Je innerlijk zal na mate ze meer ruimte krijgt ook intuÔtief antwoorden. Via gevoel of even dat kleine stemmetje als je het niet weet welke kant, ze geeft je een richting aan. Het mooie ervan is dat je steeds beter verbinding krijgt met je ziel en hoe sterker de binding hoe sterker je innerlijk gevoel en kracht maar ook je missie, je doel wat je hier op aarde wilt doen.

Een ziel wil verbinden, bij elkaar houden Öze kan immers niet anders. Het enige wat ze wil is verbonden zijn en als steeds weer haar stem laten spreken. Ze zal steeds aanwezig zijn en ze zal blijven verbinden. Zo zal alles wat je buiten je zelf zoekt en in een ander je de juiste aan wijzingen geven om je verbinding in je zelf te voelen. Verliefdheid voor een ander is de verliefdheid van je ziel in de ander geprojecteerd. Er bestaat immers niets meer dan alleen jouw universum. Het is jouw gevoel en wat voor gevoel je ook hebt, het is van jou of het nu boosheid of verliefdheid is. Het is geen vergissing dat je bent bij wie je bent: hij of zij is voor jou de perfecte leraar, ongeacht of de relatie wel of niet werkt.

In het universum bestaan geen vergissingen. Dit zijn je eigen tekortkomingen, je projecteert ze en je kunt ze opschrijven, onderzoeken en jezelf bevrijden. Als iemand zegt dat hij van je houdt, wat heeft dat dan met jou te maken? Hij vertelt je alleen maar wie hij is. Hij vertelt het verhaal van hoe geweldig je bent, en dat is zijn verhaal over jou als reflectie voor zichzelf (immers er is alleen zijn universum waar het verhaal zich afspeelt) Als je de liefde en goedkeuring van anderen zoekt ga je ervan uit dat je incompleet bent. Niemand buiten mijzelf kan mij kwetsen. Dat is onmogelijk. Ik word alleen gekwetst als ik een verhaal geloof. En ik ben degene die mezelf kwetst door te geloven wat ik denk. Dat is geweldig nieuws, want het betekent dat ik er niet voor hoef te zorgen dat iemand anders ophoudt mij te kwetsen. Het ligt in eigen handen.
Nog meer geweldig nieuws is dat je als je van jezelf houdt je een liefdevolle verbinding met je eigen universum aangaat. Dan kun je niemand meer de schuld geven als je iemand anders uitnodigt in jouw universum. Je bepaald alles zelf en bekijkt hoe jouw universum werkt en wat deze wil ervaren.

Je kunt je universum weer splitsen door te besluiten kinderen te nemen en deze zieltjes uit liefde voor het leven de kans te geven om ook hun universum te ontwikkelen. De verbinding van jouw cellen en die van je partner maken een spirituele binding waardoor op een moment alle componenten van het leven samenkomen en "versmelten", nieuw leven is in aankomst.

De volgende stap is ook een onderzoek waard: hoe kun je onvoorwaardelijk zijn in je eigen universum als de buitenwereld nog zo op je in kan spelen? Okť je weet immers het is reflectie. Je verwachtingen omzetten in onvoorwaardelijkheden is nog niet zo gemakkelijk. Bij deze inzichten komt aardse tijd bij kijken, je geeft het universum de ruimte om te manifesteren en met alle vertrouwen in je eigen universum zal het op de tijd komen wanneer je dat wenst vanuit je ziel. Dus niet waneer jij vindt dat het moet maar wanneer je spiritueel hart zich daarvoor wil openen. Keuzes komen naar je toe, je hoeft niet meer te twijfelen en je zal nooit meer het gevoel hebben dat je een keuze moet maken. Alles regel je vanuit je spiritueel hart, het hart van jouw universum.
Dat is nu wat wij noemen onvoorwaardelijke liefde. En wat wil onze schaduw? Het zelfde wat jij wilt ervaren, tweestrijd op het moment dat jij niet onvoorwaardelijk kiest te zijn.

Transformeren en transformeren, elke keer weer verandert je bewustzijn en je denkwijze en je energie beheer past zich daarop aan. Je merkt het in je relaties en hoe je reageert naar anderen toe. Als je geraakt wordt weet je dat het in jouw universum gebeurt en onderzoek naar jouw kern.. Hoe meer dat je erbuiten zoekt hoe meer je uit koers gaat raken. Luister naar lichaam & geest en zelfs je gezondheid kun je op die manier helen, door te luisteren naar je spiritueel hart. Wat heeft ze nodig om jouw universum te verbinden met de aspecten van het leven.

Als je steeds beter door hebt wat jij nodig hebt voor je eigen bewustzijn zal je merken dat je ook beter in staat bent je energie te beheren, je gevoel te volgen en steeds gelukkig in je eigen paleisje te zijn. Dat heet geluk, geluk kun je ook op aarde voelen, uitstralen en verbinden, op het moment dat je alle energieŽn verbind in jezelf en je ervaart de weerspiegeling in de ander, vibreren twee universa in dezelfde frequentie en op dat moment 'versmelten' deze energieŽn in elkaar. Deze verbindingen resulteren in grootste wonderen en beiden universa worden (tijdelijk) ťťn.

In deze tijd gebeuren steeds meer synchronisatie van meerdere universa maar deze kunnen alleen samen werken als de basis van het universele universum goed is en in balans, want alle werken samen als eenheid.

http://www.spiritueelburo.nl/spirituele_tekst_verzoening.shtml

¬ę terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer ¬Ľ

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville