Hemelse liefde op aarde

Toegevoegd door Saskia Beugel op 08-02-2010 om 01:13

Het aangaan van een Hartrelatie is gaan staan met wijd open armen en ontvangend Hart. In een ware verbintenis til je elkaar naar een verdieping heel diep binnenin, waar die relatie feitelijk plaatsvindt. Zo een relatie is van een andere orde. Een hemelsheid op deze aarde. Het berust op eenvoud en simpelheid maar heeft ook iets magisch.

Al het werk op mijn hart, mijn hartchakra zorgt ervoor dat het langzaam opengaat en dat is waar het allemaal omdraait. Word een ridder van het hart of liever nog een koning of koningin van t hart. Langzaam maar zeker durf ik me thuis te voelen in mijn hart. Stap voor stap met vallen en opstaan breekt mijn hart open en laat ik de muren los. Dat is waar alles toch omdraait zoals ik van de week zelfs van een investeerder hoorde. Het hart, de verbinding met alles, met moeder Aarde, met het Goddelijke. Het wordt steeds lichter.

In India heb ik die verbinding echt gevoeld, iets wat ik nog niet eerder zo sterk heb gevoeld. Eenvoudig en simpel maar ook magisch. Ik zag de zon, alleen maar de zon en voelde eindeloze liefde stromen toen we bij elkaar waren. Een verbinding van een hoger bewustzijnsniveau, bijna niet te beschrijven, met een vrij hart. Het begon bij mijn eigen hart, thuiskomen in mijn hart en alle lichte frequenties die ik voelde in Rishikesh en die mijn hart voedden. Zoals ik vandaag met Marieke besprak relaties kunnen ook afleiden van contact met t Goddelijke, glad ijs. Maar als t vrij kan zijn en in liefde dan is het goddelijk in liefde met jezelf en in verbinding met the divine.

Ik las een stuk uit het tijdschrift Inzicht wat beschrijft wat ik heb gevoeld. Hierover schrijven is voor mij ook nog nieuw dus ik put hiervoor uit de Advaita en onderstaand interview.

(Interview uit het tijdschrift Inzicht)


Zorgen zijn relatief en worden bekeken vanuit het perspectief van het vrij Zijn.
Wat blijft is die zee van ruimte waarin je samen zwemt, op hoge golven of kabbelend, maar er is een ruimte naar en bij elkaar, van Zijn, die licht en vrij is.
De vreugde en blijheid voor de waarheid wordt samen bekrachtigd en is hierdoor nog sterker, het breidt zich alsmaar uit. We worden erdoor gedragen.
Er is een inspiratie om elkaar alsmaar met liefde te bejegen. Er is die intentie om het allerbeste van het Zijn Zelf, als een wijdopen geurige bloem, aan te bieden aan elkaar.

In die traditie van de Advaita wordt niet zoveel gesproken over liefde en seks.
Hoe komt dat?

Vanuit de kennis van de Advaita is er nog een tree naar beneden en naar binnen.
Dat is het Hart. Wanneer de kennis en het Hart, de liefde, samenkomen, wordt het totaal. De devotie is voor alles wat er leeft. Je ziet dan het goddelijke aangezicht in alle verschijnselen.

Voor mij is de relatie met het Hart niet zomaar een romantisch new-age verschijnsel.
Ik bedoel, iedereen heeft het wel over het Hart, maar wat het werkelijk is, daar diep binnenin, wat daar leeft is niet mijn Hart. Het is geen centrum, maar openheid.
Het is juist het meest onpersoonlijke ongeconditioneerd Zelf.
Het Hart is de wereld. Het Zelf. Het goddelijke. Daar is thuiszijn. Ik ervaar de volle aanwezigheid van God als het Zelf. De dimensie van volheid leeft meer. Het is als een dansende stroom van vrij zijn. De leegte is de achtergrond waarin alles zich afspeelt. Het Hart is de sleutel tot een echt, waar aangaan van alles van het leven, werk, relaties, gedrag, pijn, liefde. Het een gevend Hart zelf zijn. Kennis zit in je hoofd, en je kunt seks en alle complicaties, zoals emoties en pijn, die daarmee kunnen samenhangen, ook vermijden door er “boven te gaan staan”, zo van: “wie is het die seks wilt“, en “je bent niet het gevoel” dus…. Hierdoor mis je een grote uitdaging in je verrijking en verruiming van bewustzijn als Zijn Zelf. Wat is ontwakend Zijn en Verlichting zonder dat het zich uitbreidt in een relatie tot iets? Relaties zijn toch elementair? Hoe verhoudt liefde zich anders?

Is er nog seks voor een verlichte?

Een verlichte is niet geďnteresseerd in seks, maar in liefde.
Het ontwaken opent je binnenste naar buiten. Je raakt alles aan. Je bent die lucht, die weidse verte. Lichamelijk strek je je uit voorbij de horizon. Zintuiglijk sta je wagenwijd open. Ik heb die energie leren kennen als een energiecentrale. Met een enorme potentie tot dieptes, ver in- en uitstralend, jij als energie Zelf.
Gelukkigheid laat zich zien aan de buitenkant, je glanst, je straalt, je danst, je bent open, je ziet er jonger uit. Het Hart, die liefde, drukt zich uit, via het lichaam.
De liefdesuitdrukking heeft voor mij zelf niet zoveel meer met wat je onder seks verstaat te maken. Het is verinnerlijkt. Juist doordat er niets nodig is, is er zo’n overvloed aan liefde.


In die zin kan verlangen je de weg wijzen naar wat waar is.
Ga je ze uitleven of blijf je gewaar van het verlangen zonder uiterlijk te bewegen?
Wat is je prioriteit? Dat is waar het om gaat. Wanneer je weet dat je vrij bent van de stroom van gedachtes, impulsen en verlangens, dus dat je meer bent dan die beperking, is er een grote en veranderende kijk. Heb je interesse in het najagen van kortstondige seks of in liefde? Je ware Hart van Zijn is die liefde al hier en nu. Ken de liefde. Ken je vrij Zijn.

Open je Hart voor wat er werkelijk is. Voel het. Je komt er dan achter dat je in Liefde wilt zijn, delen en geven. Je wilt een magische Liefde. Je wilt baden in die zoete nectarstroom samen met een ander. Wanneer je dit binnenin voelt, besef dan dat je seks ook kunt gaan zien als een spirituele uitdagende ontdekkingsreis naar de kunst van het beminnen en bemind Zijn. De passie van hemelse seks. Een tipje van de sluier wil ik wel oplichten:
Doe niets overhaast. Waarom niet wachten met vrijen totdat je elkaar langer kent?
Het is speciaal. Het is bijzonder. Het is heilig. Jullie zijn goddelijk en mooi. Het is een geschenk, een schat.

En dan…. maak er een ritueel van. Creëer een speciale mystieke sfeer.
Waarom niet het allerbeste van het meest mooie voor die speciale innerlijke tocht?
Wees van plan er iets heel bijzonders van te maken. Doe alles heel langzaam aan.
Een kus, een aanraking is al zo intens. De warmte van elkaar is al zo zoet.
Wees aandachtig. Dat doe je door heel langzaam met alles te zijn.
Wees bewust: je doet geen seks, je bent sexy. Je maakt geen Liefde samen, je bent die Liefde.

Je hoeft je niet mooi te maken, je bent die schoonheid. Dan stroom je over in de spirituele sfeer. Wanneer je dan een seksuele relatie aangaat, doe dit dan op Hartniveau
Communiceer in deze essentie. Ga een echte, ware verbinding voelen.
Verlies jezelf niet in een drama of verhaal, blijf zacht en open.
Laat steeds los, ga niet op je denken in. Ga voorbij het lichaam, het raakbare. Dit is waar het uiteindelijk om gaat… De vereniging, de samensmelting van twee Harten in een goddelijke vervoering. Het biedt je de ultieme kans om te ervaren wat verlicht Zijn is.
Spirituele seks heeft een grotere betekenis dan je denkt. Kijk maar naar de oude tradities en mystieke wegen. Zoals tantra.

Seks is een fascinerende poort naar vrijheid! Wanneer je intiem samen bent, begeef je je in een tijdloosheid. De wereld om je heen vergeet je, en bestaat niet meer. De grenzen vervagen.

Je voelt je een met alles en speciaal met die ander. Je denken is stil en er is een ontspannen Zijn. Het orgasme is de bevrijding van een seksuele geladenheid. Daarna voel je je voldaan. Je voelt je nog meer verbonden met de ander vanwege de afwezigheid van verlangens, een tevreden-zijn nestelt zich in je Hart.
Je bent vervuld van Liefde en waar Zijn. Je hoeft niets meer, wilt niets, het Is.
Dit is de extase van verlichting. Je Bent en verder is er niets. Ja, ook het niets is er.
Je herkent Zijn, gewoon je zelf Zijn. Geen Ik en geen Jij!
Gaandeweg ontwikkelt dit zich verder wanneer je inzicht krijgt in die speciale momenten.
De bevrijding van je IK.

Hier is dan nog zoveel meer in te ontdekken, zoveel moois en zo goeds…
En het is eenvoudig en zo simpel. Dit weet en herkent iedereen… van Zelf.

Wanneer je begint te ontwaken… in het weten… gebeurt het al.
Dat, de waarheid, laat je IK transformeren, weet dat je vrij Bent. Nu al. Laat je Hart ontwaken naar een ander toe. Wees een magneet!
En wil je seks, weet dan dat spirituele seks overvloeit in liefde. Alle restjes ego kunnen op die manier weggespoeld worden, puur door de aanraking van een warm Hart.
Ontdek de kunst van liefhebbend Zijn. Ontdek dat, door alle pijn heen, het liefhebben genezend is. Geliefd worden is elkaar terug wiegen naar de baarmoeder, waar het zo zacht is, teder… Liefde is healing!

Open blijven, zelfs wanneer je meest diepe weerstanden boven water komen. Open in leegte blijven, open blijven in oude tragedies, blijf leeg in je hoofd, zelfs in een gebroken Hart. Zo ga je hoger en hoger en dieper en dieper in Bliss.
Je gaat gaandeweg overal van houden. Steeds meer genieten… van het leven.

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen een partner heeft, wat moet die dan met die energie? Wat is je eigen Hartrelatie? Waar ligt je prioriteit?
Ben je in staat om de bron op te sporen? Heel eerlijk te kijken? Het is aan je zelf vragen:
Waar komt het verlangen vandaan, uit angst om alleen te zijn? Of door begeerte? Alle ego-aspecten komen tevoorschijn. Je komt dan uit bij alleen maar die energie die in beweging is.

In feite is seksuele energie een energie die je in het Hart kan laten zijn, zonder lust of begeerte. Wanneer je zacht in die passie bent en het geen andere richting laat opgaan dan in je eigen Hart, zal je Hart zich openstellen in liefde zonder voorwaarden.
Verder gaat het zoals het gaat. Ontdek de oké-ness hierin. Richt je passie op datgene wat er wel is. Onderdruk je energie niet, en leef het ook niet onbewust uit. De energie is de levenskracht die je overal voor kunt gebruiken.

Dan het omgekeerde. Celibatair leven. Wat vind je daarvan?

Het doel van celibatair leven is de vereniging met het Goddelijke. Door je niet te laten afleiden door begeertes, de drift, de passie. Het hogere doel is: de liefde van God te dienen. Dit komt overeen met het ontwaken. Hierin blijf je ook in die relatie met Zijn, liefde, God of welke naam je eraan wilt geven. Met het innerlijk.
Maar je kunt celibatair leven en liefdevolle hemelse seks in een overeenstemming zien als versmelting van onvoorwaardelijke liefde voor God.
Alleen, celibatair leven heeft als algemene overtuiging toch dat God buiten je zelf staat en bereikt moet worden. Terwijl in het door het ontwaken je beseft dat het innerlijk God zelf is. De toewijding aan en de uitdrukking zijn van die liefde, dat zuivert je Hart. Daar gaat het om.

Die eenwording met het Goddelijke is ook wat Tantra beoogt.
Je ziet dat dit steeds meer mensen aanspreekt. Wat ik ervan weet, is dat je daarmee seks toch ook op een hoger plan brengt.
Ik kan me voorstellen dat je daar ook bekend mee bent?

Tantra wordt uit zijn ware context gerukt en geplaatst in een seksueel kader.
Het is meer dan dat en het is van een ontzettende waarachtigheid. Veel van wat er met tantra bedoeld wordt, is er direct, in en door het ontwaken. De energie van Zijn kan orgastisch en kosmisch, zowel aards en hemels tegelijk zijn.
Je kan high worden, puur door het eigen Zelf, in blijdschap en lichtheid.

Dat raakt me…… vooral van die energie…

Tantra kan ook een opening zijn om die kosmische en lichamelijke energie te leren voelen.
Door aanrakingen te laten gebeuren, bijvoorbeeld massage of streling zonder direct actief te worden, leer je je ontspannen, je innerlijke houding verandert dan.
Je gaat een grotere gevoeligheid ontwikkelen die je lichaam opent voor subtiele sensaties. Je kunt gaan ontdekken dat de mannelijke en de vrouwelijke energie polariteiten zijn die perfect in elkaar passen.
Dat je ze op elkaar kan afstemmen, ook zonder lichamelijk contact.
Jij als Godin, Shakti, en je partner als God, Shiva.
Uiteraard is dit vanzelfsprekend ook een ontwaken…

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville