Waarachtig Leven vanuit ons Hartcentrum

Toegevoegd door Henry de la Croix op 10-06-2010 om 01:36

'De wetten van het universum zijn oneindig schoon in hun wijsheid. Het is slechts dan mogelijk ze ten volle te begrijpen en te doorleven als we ze tot ons door laten dringen als water dat doordringt tot onze kern. Dit betekend praktisch dat wij een houding van openheid mogen aannemen als het Leven tot ons spreekt.'

Vertelde een leraar me na een lange tijd in stilte over mijn vraag:"Wat wil het leven ons leren?" nagedacht te hebben. Hij vervolgde met de volgende woorden.

'De wetten van het Leven verwijzen naar de vier dimensies welke wij als mens kunnen waarnemen en vormen samen een vijfde  dimensie die alles omvat. In een heilig boek staat geschreven:"Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Ik ben de Alpha en de Omega. Ik ben het begin en het einde. Ik ben in alles en alles is in mij".

Er is letterlijk niets op deze aarde dat niet met het Leven verbonden is. Althans dat uit het Leven voortkomt, hoe onbewust het soms ook mag zijn. Het is de taak van verlichte geesten om het collectief bewustzijn te verhogen op een manier die past bij het Leven. 

Oneindige schoonheid in ontelbare variaties en schakeringen. Let wel, het licht in onze aard om naar anderen te kijken en hen te aanschouwen in hun groeiende verlichte bewustzijn. Het geeft ons een goed gevoel om anderen op een voetstuk te plaatsen. Het is een natuurlijk gegeven geworden om iets of iemand buiten onszelf te aanbidden en metterdaad de verantwoordelijkheid over ons leven buiten onszelf te plaatsen.

 Alles wat we zijn is een resultaat van onze gedachten.

Alles wat we zijn is een gevolg van onze keuzes.

Alles wat we zijn vloeit voort uit onze gevoelens.

Alles wat we zijn is de vrucht van onze daden.

Stap in de schoonheid die Leven is door letterlijk diegene te zijn die we altijd al zijn geweest. Diegene die vanuit de verbinding met de Bron weet dat wij een zijn met die ander, beseft dat die ander een reflectie is van onszelf, erkent dat het Leven ons uitnodigt om waarachtig te zijn. Een oorspronkelijk Leven te lijden in Passie, Bezieling en Enthousiasme. Een Inspirerende factor te zijn door blijmoedig de lessen te leren die het Leven van alledag ons schenkt.

Sta open voor de lessen van het Leven. Neem de tijd om stil te zijn. Daadwerkelijk stil. Zodat we de fluisterende zachte stem horen die ons waarheid verhaalt. Zo bijzonder, zo wijs, zo wonderschoon.

Alles mag er zijn, onze gedachten, onze herinneringen, onze emoties en onze gevoelens. Ervaar ze vanuit een staat van onvoorwaardelijkheid. Ondervind wat het vermag om liefdevol ruimte te geven aan datgene dat zich aandient. Transformeer oordeel naar empathie door vanuit ons hartcentrum de verbinding te maken. Creëer veiligheid, vertrouwen en beschutting door de windrichtingen te verbinden met de hemel. Besef en erken dat onze aardse tent een tijdelijke verblijfplaats is. Wees moedig, eerlijk en oprecht. Leef je leven zoals het bedoeld is. Het leven is boeiend, blijf geboeid zonder geboeid te worden. Op hetzelfde moment dat oordeel stop zijn wij verbonden met de Bron. En ervaren wij wat het betekend om waarachtig te leven.

« terug

Blogger

Henry de la Croix

Hoi, mijn naam is Henry de la Croix. Na ruim 17 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heeft mijn ... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville