Wat gebeurt er met je als de vier oerkrachten samenkomen?

Toegevoegd door Henry de la Croix op 06-01-2011 om 14:45

Ik ben 2011 begonnen door deel te nemen aan een Inipi ook wel bekend onder de naam Zweethut - ritueel. Een zweethut is een intens reinigingsritueel dat je samen met anderen ervaart. Het ritueel viert en verdiept een bijzonder moment. Je staat stil bij wat geweest is en maakt plaats voor wat er komen gaat. Je verbindt je met jezelf, met jouw plek in het grote geheel en jouw bijdrage daar aan. Volledig in het moment.

De Inipi, wat het huis van de adem betekent is een onderdeel van de Indiaanse traditie die nog steeds levend is onder de Noord Amerikaanse Indianen. Zweethut - rituelen zijn van alle tijden en van alle volken. Alhoewel deze ceremonie geleidelijk lijkt te verdwijnen in andere culturen.

De Inipi heeft het vermogen op meerdere lagen zeer diep te reinigen. Behalve een fysieke reinigende werking die we ook kennen uit de sauna. Reinigt het ook op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Dit kan een intense heling geven en geeft ruimte om in je werkelijke authentieke kracht te staan.

De ceremonie biedt een gelegenheid om je intensief te verbinden met het leven doordat de elementen van het leven: aarde, lucht, water en vuur in de hut worden samengebracht. En dan niet op figuurlijke wijze maar heel concreet. Door vuur verhitte gloeiend hete stenen worden in het midden van de hut gebracht en overgoten met water. Totdat het tijd is om de hut te openen en de lucht naar binnen kan stromen.

Ook de krachten van de vier windrichtingen, de hemel en de aarde worden in het ritueel betrokken. Ieder met zijn eigen betekenis. Deze krachten komen in de hut samen in de zevende richting, je eigen hart, de plek van Onvoorwaardelijke Liefde, Blijdschap, Acceptatie, Zegening en Dankbaarheid. Het vuur staat voor mannelijke energie. De hut voor vrouwelijke energie. De hut is als de schoot van moeder Aarde waaruit nieuw leven geboren wordt als de gloeiende stenen met water overgoten worden.

Voor mij voelt de hut aan de ene kant als heel vertrouwd. Aan de andere kant is het een ongelofelijke overweldigende nederig makende ervaring als de elementen en de oerkrachten bij elkaar komen. Tijdens een hut, volgens Lakota traditie, werden me de volgende woorden aangereikt.

'Acknowledge the Powers greater then you are.
Recognize yourself as a part of these Powers.
Embrace it with humbleness, courage, trust and confidence.'

Je kunt letterlijk niets anders doen dan een nederige buiging maken bij zoveel samengebalde  oerkracht. Een bijzondere ervaring, een bijzonder ritueel dat alhoewel het eeuwenoud is tegelijkertijd nog volledig van deze tijd is, concreet, praktisch en authentiek.

 

« terug

Blogger

Henry de la Croix

Hoi, mijn naam is Henry de la Croix. Na ruim 17 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heeft mijn ... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville