De Waarheid heeft ontelbare gezichten

Toegevoegd door Henry de la Croix op 15-05-2011 om 19:41

De enige waarheid is dat er geen waarheid is. Want wat waar is, is onwaar en wat onwaar is, is waar. Antwoordde een bijzonder leraar op mijn vraag :"Wat is waarheid?" Waarop hij vervolgde met de volgende woorden:

"Alles wat voor ons rationele brein waar is wat wij kunnen uitleggen en begrijpen is per definitie niet waar op het niveau van oneindig bewustzijn. Alles wat waar is op het niveau van innerlijk bewustzijn kan waar zijn in de werkelijkheid van het nu maar dat hoeft niet zo te zijn. 

Stop met het najagen van waarheid omdat de waarheid ontelbare gezichten heeft. Een inzicht helpt je om je perceptie te verbreden maar is nog geen waarheid. De valkuil van het ego is zo duidelijk. Voel in je hart en ontdek voor jezelf of datgene wat we begrijpen en rationeel kunnen uitleggen en verklaren werkelijk is. De werkelijkheid van de middenwereld is zelfs in spirituele zin anders dan deze zelfde werkelijkheid zoals wij die ervaren vanuit onze dagelijks bewustzijn.

Niets is wat het lijkt waardoor alles is wat het niet lijkt. Elk deel wat we in de ene dimensie ervaren heeft zijn naar binnen gekeerde spiegelbeeld in de andere dimensie.

Om dit te verduidelijken kunnen we het ook als volgt stellen. Kijk in een spiegelend oppervlak en aanschouw jezelf. Neem de tijd om alle aspecten van jezelf aandachtig waar te nemen. Als je alles wat je ziet op bewust, innerlijk bewust en onderbewust niveau goed in je op hebt genomen weet je precies wie en wat je bent. Dit komt omdat je nu weet dat alles wat je ziet totaal niet is wie en wat   je bent en daardoor alles is van wie en wat je bent en zult zijn. 

Om dit geheim te begrijpen is het nodig het te ervaren zodat innerlijk weten zich aandient en inzicht helder wordt. Je bent wat je ziet en daardoor ben je ook niet wat je ziet. In de kern van inzicht is volkomen duisternis. In het donkerste van jouw wezen is het zaad van licht. Op het snijvlak van duister en licht is het inzicht te verwerven dat leidt tot heelheid. 

Daar waar alles in niets overgaat. Daar waar de nacht oplost in de dag. Daar waar de dag neerdaalt in de nacht. Daar waar de schemering het niet geziene tot leven laat komen. Daar waar de hemel en de aarde elkaar raken. Daar waar water en lucht versmelten bij de ondergaande zon. Daar waar de geheimen van het leven in nevelen gehuld zijn. Is het zaad van hoop omringt door duisternis. Daar waar de dageraad zich aarzelend aandient is en het duister oplost als naar binnengekeerd licht. Daar zijn alle antwoorden te vinden in woorden die geen woorden zijn. 

Wie ore heeft die hore. 

« terug

Blogger

Henry de la Croix

Hoi, mijn naam is Henry de la Croix. Na ruim 17 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt heeft mijn ... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville