When the night is overcome you may rise to find the sun

Toegevoegd door Saskia Beugel op 29-08-2011 om 23:30

Laatst vroeg iemand mij... ' Je hebt nu zoveel gedaan aan persoonlijke en spirituele ontwikkeling maar heb je nu het idee dat je gelukkiger bent geworden, wat ben je er nu eigenlijk echt mee opgeschoten?''

May it be when darkness falls
Your heart will be true
You walk a lonely road
Oh how far you area from home
Darkness has come
Believe and you will find your way
Darkness has fallen
A promise lives within you now
May it be you journey on
To light the day
When the Night has overcome you may rise to find the Sun.

Enya - May it be

Ik weet niet goed wat geluk betekent maar ik weet wel dat ik mezelf wel bevrijd heb van heel veel dingen en dat ik vanuit mijn hart wil leven. De vraag heeft me wel aan het denken gezet en bood inzicht over de enorme stappen die ik de laatste jaren allemaal heb gemaakt. Het heeft me ook aan het denken gezet over wat geluk nu eigenlijk is en wat dat betekent voor mij. Eerlijk gezegd heb ik nooit besloten om mezelf te ontwikkelen om per definitie ' gelukkiger' te worden. Het liep zo. Iets dreef mij. Het ging zoals het ging. Mijn kaartenhuis van ' geluk' zakte in elkaar en ik ontdekte dat ik geen fundament had, geen veiligheid. Dus het kwam 'op mijn pad', onbewust denk ik wel ook aanvankelijk. Ik kreeg dingen aangereikt, mensen op mijn weg.

Wat is dat dan geluk? De definitie van geluk is meestal een huis, een gezin, wat geld, een goeie gezondheid, leuke vrienden, een beetje lachen, een beetje socializen, mooie vakanties, feestje hier en daar, gezonde familie en ouders, een auto, een leuke baan die goed verdiend. Dat was ook mijn definitie van geluk en ten dele is dat ook belangrijk voor een geluksgevoel ook bij mij. Daarom heb ik dat in mijn leven aanvankelijk ook gecreerd.Toch denk ik dat ik ten diepste heb gevoeld dat die definitie van geluk het werkelijke fundament niet kan bieden. Er is meer..;-)

Als kind zocht ik al de magie, de liefde, de eenheid, de waarheid, de verbinding, de andere dimensie, de diepte, de echtheid die volgens mij de werkelijke basis moet zijn voor geluk. Maar ja ook ik dacht dat dat geluk was zoals ik dat boven beschreef dus ja ik heb dat ook gecreerd. Jarenlang. Best tevreden maar als ik echt nadenk voelde ik niet meer dat ik leefde, al heel lang niet meer. Dus ik heb me daarvan ook weer bevrijd op een zeker moment. Niet zonder slag of stoot. Nee de weg naar binnen zit vol mooie bijzondere momenten en gifts maar ook vol pijn, hurdles, verdriet, een heel proces

Rishikesh was het begin.. het begin van de weg naar naar mezelf, de weg naar binnen. Ik heb de afgelopen jaren zoveel mooie bijzondere momenten mogen ervaren maar het belangrijkste is dat ik (heel simpel) steeds meer mezelf ben geworden en dat ik steeds meer geloof in mezelf. Ik heb mezelf bevrijd, bevrijd van mijn demonen, mijn angsten, onzekerheden en verrijkt met diepgang, creativiteit, werkelijke aarding, focus, een fijnbesnaard gevoel, helderwetendheid en verrijkt met levensenergie, een open hart en het zien van wat nodig is voor mensen en mezelf; de essentie.

De afgelopen jaren hebben mij zoveel gebracht maar dat is niet 'geluk' zoals ik dacht dat geluk moest zijn. Ik heb bijzondere mensen ontmoet, liefde, openheid, bevrijding, verlichtingsmomenten gevoeld. Ik heb goddelijke energie en ook zwarte magie mogen ervaren. Ik heb schaduwen ontdekt in mezelf, in anderen. Ik heb grenzen leren stellen en geleerd om mijn ruimte in te nemen. Ik heb geleerd dat liefde gaat over zelfliefde en liefde voor de natuur en God (of Shiva of Spirit) en dat alle liefde voor alles en iedereen daaruit voortvloeit. Ik heb geleerd wat werkelijke vrijheid inhoudt. Ik heb leren focussen, mijn onderscheidingsvermogen leren ontwikkelen. Ik heb mijn kracht leren kennen, mijn verwarring en mijn kwetsbaarheid, ik heb geleerd wat verveling is en kan brengen. Ik heb mijn eigen waarheid leren kennen en die uit durven te spreken. Ik heb ontdekt wie mijn echte vrienden zijn. Ik heb leugens leren ontmaskeren en manipulaties leren doorzien. Ik heb mijn helderziendheid, helder voelendheid ontwikkeld. Ik heb geleerd om te zien wat van mij en wat van de anderen. Ik heb de spirits en angels leren kennen en ermee leren werken.Ik heb de rishis de zieners gevoeld en gehoord.Ik heb geleerd dat ik mensen niet werkelijk kan helpen door hun karma op me te nemen en dat dat niet de weg is. Ik heb mijn healers kwaliteiten ontdekt en leren inzetten en mijn creativiteit als bron aangewezen om mij te leiden op dit pad.

Ik heb duizenden ideeen gedownload, een prachtige visie ontwikkeld en dat deels gemanifesteerd. Om vervolgens te ontdekken dat ook in de ideeen stroom onrust en ego zit in niet alleen in mij maar ook in de wereld om mij heen. Ik heb geleerd... dat alle paden naar binnen leiden. Ik heb geleerd over mannelijke en vrouwelijke energie. Ik heb geleerd over mijn kindertijd, over de wetten van de kosmos en over karma. Ik heb mijn innerlijke wereld leren kennen, een rijke wereld, een mooie wereld. Ik heb de schoonheid van anderen leren zien achter de maskers en de taal van het hart geleerd. Ik heb leren zien dat mijn openheid me veel brengt maar me ook kwetsbaar maakt. Ik heb geleerd afscheid te nemen van mensen en zaken als dat de bedoeling is. Ik heb geleerd over helderheid en scherpte. Ik heb mijn mijn spirituele hart geopend, een fase op het pad naar verlichting.

Ik heb de kundalini voelen stromen en ook dat weer leren loslaten. Ik heb me ellendig gevoeld in de zware processen. Ik heb mijn voorouders leren kennen en leren eren terug tot de 12e eeuw.Ik begrijp de kosmische processen beter. Ik heb losgelaten dat iedereen mij leuk moet vinden. Ik heb nog veel meer losgelaten maar niet mezelf. Vooral niet mezelf. Ik heb geleerd dat echt loslaten heel wat anders is dan dat wij denken dat boeddhisme of oosterse wijsheden bedoelen met loslaten. Ik heb geleerd dat je angsten en pijn en verdriet nooit mag blokkeren als je echt alles wilt laten stromen en wilt leven. Ik heb geleerd om aan mezelf te denken en voor mezelf op te komen. Ik heb geleerd dat ik heel ben. Ik heb geleerd dat kracht en kwetsbaarheid mij een heel mens maken. Venus en Mars. Mannelijk en vrouwelijk. Ik heb geleerd om me niet altijd te identificeren met mijn emoties en dat compassie voor anderen iets anders is dan je identificeren met hun emoties. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren in plaats van naar mijn hoofd. Ik heb geleerd heel diep te voelen. Ik heb geleerd mensen te doorzien, hun essentie te zien. Ik weet dat ik daarin soms nog wat veel verwacht van mensen en zo een prediker kan worden voor mensen die het niet willen. Ik heb geleerd de maan te eren en heb de zon zien schijnen. Ik heb geleerd om mijn hart te voelen en mijn woord te spreken.

Ik bevrijd mezelf day by day van alles wat ik niet ben. Ik heb geleerd om te gaan met tegenslagen en die waren er, net als al het goede wat mij ten deel viel, ook talrijk. Ik ben het grote avontuur aangegaan en geleerd dat alles beinvloed word door alles. Ik weet dat tegenslagen mij ook meer en meer op weg hielpen naar mezelf en mijn werkelijke kracht. Ik heb leren ontvangen en leren geven en heb geleerd dat ontvangen geven is en andersom.

Ik heb dus zoveel mogen ontdekken de afgelopen jaren. Heel veel. Niet pijnloos, niet zonder explosies en niet zonder donkere nacht van de ziel. De processen waren tegelijk ook verlichtend en bevrijdend.

Als je mij vraagt wat al die spirituele en persoonlijke ontwikkeling heeft opgeleverd dan is dat dat niet ' geluk' zoals ik dacht dat geluk moest zijn. Het maakt dat ik het leven voel en dat ik meer mezelf ben, dat ik vrijer ben in de ruime zin van het woord.. en dat ik me meer en meer realiseer dat geluk niet aan de buitenkant zit maar dat geluk echt van binnen zit. Ik wil leven vanuit kracht en kwetsbaarheid, vanuit mijn hart en in waarheid, vrijheid & echtheid en liefde, bevrijd en verlicht van alles maar dan ook alles wat ik niet ben en door alle orkanen en eclipsen, donkere nachten en big bangs heen....so may it be...
« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville