De Inwijding

Toegevoegd door Saskia Beugel op 18-11-2011 om 10:49

Op facebook (paar dagen terug) vroeg ik me af hoe we nu de hemel op aarde kunnen creeren.. Ik stelde vragen als.. Hoe moet een eventueel nieuw systeem eruit zien als dit kapitalistisch systeem (wel of niet gestuurd door de 1%) niet meer werkt.

Waar liggen de antwoorden? Zit de sleutel alleen in onszelf? Nee ook in de buitenwereld. Of hebben we een Avatar nodig? Of meerdere Avatars? We hebben mensen nodig die krachtig zijn, met hun hart open, integere mensen die hun eigen donkere kanten en bloedlijnen begrijpen en daarom ook van het collectief, warriors die geen angst hebben om te strijden voor liefde en eenheid, mensen die verder kijken dan hun neus lang is. Mensen die gaan staan en mensen die de de brug kunnen bouwen van Oost naar West en van Hemel naar Aarde.

Ik sloeg gisteren het boek open van Elizabeth Haich Inwijding. Precies op de goeie pagina voor een volgend antwoord..

' Er leefde eens een ras op aarde dat anders was dan de tegenwoordig op aarde levende rassen. Dat ras manifesteerde ten volle de geestelijke wet en niet de wet der materie zoals nu. Dat ras openbaarde god hier op aarde zonder de eigenschappen van t lichaam - de zelfzucht- ermee te vermengen. Dat ras verdiende in zijn goddelijke zuiverheid de naam zonen Gods

Het gehele leven was op t geestelijke, op liefde en op onzelfzuchtigheid gegrondvest. Lichamelijke begeerten aandriften en hartstochten verduisterden de geest niet. Wie tot dit ras behoorde kenden alle geheimen van de natuur. En aangezien zij ook hun eigen krachten volledig kenden en onder beheersing van hun geest hielden hadden ze t vermogen de natuur met haar geweldige krachten te beheersen en te richten. Ze hoefden hun brood niet te verdienen met zware lichamelijke arbeid want in plaats van de aarde met hun zweet te drenken lieten ze de natuurkrachten werken..

Ze kenden alle natuurwetten de geheimen der materie ook de geheimen van hun eigen wezen en de krachten van de geest. Ze kenden ook het geheim hoe een kracht zich omzet tot materie en omgekeerd hoe materie kracht word. Ze leefden vredig en gelukkig als de heersende klassen over een groot deel van de aarde verspreid.

In die tijd leefden er op aarde reeds andere mensen die op de zonen Gods leken maar met een materialistischer ingesteld lichaam en op een veel lagere trap van ontwikkeling. Ze identificeerden hun bewustzijn geheel en al met het lichaam. Ze woonden in oerwouden, vochten tegen de natuur. tegen elkaar en tegen wilde dieren. Dat waren de oermensen. Het ras van de mensenzonen dat je ziet is uit de kruising tussen deze 2 rassen ontstaan... '

Het 'hogerstaande' ras sterft langzamerhand uit en laat de mensheid duizenden jaren alleen opdat deze zonder zichtbare leiding zelfstandig omhoog kan komen. Door de vermenging van de twee rassen ontstonden echter ook individueen die hun verlaagde kennis van zwarte magie inzetten en hun eigen krachten en de natuurkrachten misbruikten. Voor zelfzuchtige doeleinden. De Zonen Gods wisten dat deze krachten meedogenloos diegene vernietigen die het onjuist gebruiken. Zij wisten dat de zwarte magiers zichzelf in het verderf stortten. Hun hebzucht en verblinding zou een universele ramp veroorzaken (noot is dat waar we nu staan anno 2011?). De zwarte magiers verloren al spoedig de macht over hun instrumenten'

Volgens mij is de vraag hoe we in ons allen de delen van de Zonen Gods kunnen vinden. Kan dat wel ? Of zijn nu alleen volstrekt onzelfzuchtige mensen nodig die het vermogen hebben om de wereld een stap vooruit te brengen? Kunnen we als eenheid de dimensie van het eenheidsbewustzijn betreden, het eeuwige ZIJN?

Bron Inwijding van Elizabeth Haich.. (en natuurlijk vaak verkeerd geinterpreteerd en vanuit zwarte kant benaderd)..

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville