De inwijdingen van Jezus

Toegevoegd door Saskia Beugel op 26-12-2011 om 15:37

Het leek me wel een mooie kerstboodschap om te schrijven over de kruisiging van Jezus en de metafoor met ons als spirituele mens.

De kruisiging van Jezus is net als de geboorte een van de 5 inwijdingen op het ware pad van spiritualiteit 

- Het kruis als symbool van t leven -  'Het kruis is de metafoor van de menselijke relatie met het Goddelijke . Op t punt waar het horizontale het verticale kruist ligt de uitnodiging tot heelheid. Door dit punt te vermijden en lijden uit de weg te gaan kruisigen we onszelf en hangen we steeds opnieuw. Als we door het lijden heen gaan komen we tot wederopstanding. Dat betekent niet je slachtoffer voelen integendeel. In de donkere nacht van de ziel voelen we ons gedesorienteerd alsof we uit elkaar vallen, ontploffen of sterven.

Als we dat durven te ervaren aanvaarden we het verdwijnen van ons controlerend denken. Dan pas is het werkelijke wezen wat we zijn er helemaal. We zijn onzer eigen vroedvrouw/man die deze bevalling heeft begeleid en kunnen nu een liefdevolle aandachtige ouder worden die van ons houdt. We kunnen voelen hoe ons lichaam de vorm heeft van een kruis als we onze armen spreiden. Dit keer geen kruis waaraan we sterven maar een kruis dat het leven symboliseert. Dat geeft een gevoel van expansie.

We kunnen nu een verbinding aangaan met de wereld vanuit onze wezen. Nu is het hele universum onze baarmoeder. Een transpersoonlijke ervaring. Een ervaring die ons in contact brengt met het collectieve bewustzijn van de hele mensheid.' (Bron Els Kikke, In beweging komen vanuit Oerkracht) 

De geboorte in Betlehem en kruisiging op Golgotha van Jezus zijn 2 van de 5 inwijdingen (de andere 3 zijn de doop in de Jordaan, de verheerlijking op Karmel en de opstanding). Deze inwijdingen staan symbool voor ons allemaal als mens. Ze zijn wegwijzers op ons pad en verbeelden de vijf stadia van de ziel tijdens onze spirituele reis en zijn van onschatbare waarde in het leven van mensen die zich baseren op hun wezenlijke goddelijkheid. Een profeet uit de oudheid zei:

‘Er zal een verheven baan en een weg zijn, welke de heilige weg zal worden genoemd; de onreine zal er niet doorgaan, maar hij zal voor deze zijn; die deze weg wandelt'

Het is een weg die leidt van buiten naar binnen. Hij onthult stap voor stap het verborgen leven dat door iedere vorm en elk symbool wordt versluiert. Hij gaat van het stadium van onderzoeken over naar wat ze in Tibet “directe kennis” noemen. Op dat pad maken visie en hoop plaats voor verwerkelijking. Inwijding na inwijding wordt ondergaan, waarvan een ieder de ingewijde nader brengt tot het doel van complete eenheid.

Op de inwijdingen voor ons als mensheid met als doel complete eenheid! 

Merry Christ (X..) Mas and a bright and whole 2012!

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville