Familie als genezend systeem

Toegevoegd door Saskia Beugel op 24-03-2012 om 14:40

De kerk en de zwart pedagogische opvoedingsleer (onderdrukken, macht, manipulatie, chantage, niet over gevoel praten, geen zelfonderzoek, liefde en aandacht die niet van boven in de boom naar beneden stromen maar ouders die nog liefde en go edkeuring en veiligheid nodig hebben van hun kinderen omdat ze t zelf niet hebben gehad) heeft ons Nederland en onze maatschappij dusdanig parten gespeeld dat er nu zoveel mensen zijn met psychische klachten, borderline, psychose, depressie, burn out etc etc... veel werk aan de winkel dus.. 

De kerk loste het als volgt op: 1 iemand per familie het klooster in om boete te doen voor familie zodat de rest lekker kan leven. Die persoon ontwikkelde zijn hogere chakras en voor zijn natje en droogje werd gezorgd maar het familiekarma werd niet opgelost maar meer door de tijd heengedragen. Na de loskoppeling van geinstutionaliseerde religie zijn het vaak individueen binnen een systeem die het afvoerputje zijn en uiteindelijk vaak spirituele pad kiezen (en daarmee vaak grote delen oplossen van het familiekarma ten koste van zichzelf maar ook vaak grote ontwikkeling en verlichting bieden) of het alternatief: gek en/of ziek worden of zelfmoord (en daarmee ook delen oplossen maar volledig ten koste van het ZELF, zichzelf). 

Het best is zoals de indianen (en andere natuurvolkeren) en de sjamanen (waar ook familieopstellingen uit voort komen) het familiesysteem bekijken: als er 1 iemand ziek is of psychische problemen is het familiesysteem ziek. Iedereen doet dus mee met helingsproces en iedereen kijkt naar zichzelf en het verleden en neemt zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Het lot van 1 is het lot van de familie. Dan drukt het niet op schouders van 1.. en dat scheelt jaren therapie..en daarmee red je iemand van ziekte, gekte en of van de dood.

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville