Lynne McTaggart in Amsterdam over verbinding en samenwerking!

Toegevoegd door Saskia Beugel op 23-03-2012 om 23:40

Waarom is het zo’n puinhoop in de wereld? Dat komt voor een belangrijk deel doordat het bewustzijn van de mensheid verduisterd is.

Mede daardoor hebben we  een onjuist begrip van de wereld en de mens. De wetenschap die zich in de afgelopen eeuwen heeft ontwikkeld heeft waardevolle dingen opgeleverd, maar gaat voorbij aan een uiterst belangrijk aspect: de verbinding. Al honderden jaren handelen we als mensheid in strijd met de natuur door onze essentiële verbondenheid met alles te negeren, en onszelf te zien als individuen die los staan van al het overige.

Auteur en spreker Lynne McTaggart werkt dat alles haarfijn uit aan de hand van nieuwe wetenschappelijke bevindingen in haar nieuwste boek ‘De Verbinding. Word je bewust van het veld waarin je leeft’.

In ‘De verbinding’ noemt ze de belangrijkste bevindingen uit dat boek, maar gaat dit boek gaat verder doordat het zich niet beperkt tot nieuwe natuurwetenschappelijke ontdekkingen, maar ook ingaat op sociaal en psychologisch onderzoek, en met gefundeerde conclusies komt over de manier van leven die goed voor ons is.

Lynne McTaggart heeft ‘De Verbinding’ geschreven om aan te tonen dat we handelen volgens een verzameling verouderde opvattingen en regels. De wetenschappelijke visie op wie we zijn als mens is drastisch veranderd, en wij moeten mee-veranderen om te kunnen overleven. De grote wereldwijde crisis die ons bedreigt is grotendeels voortgekomen uit het denken in termen van competitie. De competitieve impuls heeft zich vastgezet in de identiteit van de mens en is mede-oorzaak van de huidige crisis. De crisis die momenteel op vele gebieden wordt ervaren is het gevolg van het verschil tussen wie we denken dat we zijn en onze diepste essentie. Het paradigma van competitief individualisme beschouwt het leven als een heldhaftige strijd over vluchtige elementen en een verdeling van schaarse hulpbronnen. De heersende idee is dat er niet genoeg is en dat er anderen zijn die sterker en slimmer zijn dan wij, zodat we veroordeeld zijn om te strijden voor hulpbronnen.

Wetenschappers zijn er steeds vanuit gegaan dat ze het geheel kunnen begrijpen door de afzonderlijke delen waaruit het is samengesteld te bestuderen. De denkbeelden van Charles Darwin grote invloed van de denkbeelden van Darwin, waarin het gaat om overleving van de sterkste in de worsteling van het leven en waarin blind toeval heerst, zijn voortgekomen uit die benadering. De econoom A’dam Smith vond dat de samenleving het beste gediend is door de onzichtbare hand van de vrije markt. Hij geloofde dat de samenleving er het beste gediend is wanneer iedereen zijn zelfzuchtige natuur volgt. McTaggert rekent af met die verouderde opvattingen.

De vele facetten van de crisis die we ervaren zijn symptomen van een dieper probleem. Honderden jaren hebben we tegen de natuur in gehandeld door onze fundamentele verbondenheid te negeren en onszelf te zien als afgescheiden van de wereld. We hebben het punt bereikt waarop we niet langer kunnen leven volgens het onjuiste begrip van wie we werkelijk zijn. Dit alles doet Lynne McTaggart uit de doeken aan de hand van haar eigen ervaringen en wetenschappelijk onderzoek in hoofdstukken met veelzeggende titels als: geboren om erbij te horen, geboren om in te stemmen en geboren om te geven. ‘De Verbinding’ van Lynne McTaggart is bejubeld door bekende spiritueel ingestelde Amerikaanse schrijvers en sprekers, onder wie Deepak Chopra, Debbie Ford en Marianne Williamson:

Eens in de zoveel tijd komt er een boek uit dat een verschuiving doet optreden in onze visie op de werkelijkheid of een nieuwe manier van leven propageert. ‘de Verbinding’ doet beide. Deepak Chopra

In ‘De Verbinding’ geeft de briljante en wijze Lynne McTaggart ons een levens veranderende blauwdruk voor een nieuwe manier van leven. Dit verbazingwekkende boek, gebaseerd op op ontdekkingen van de nieuwe wetenschappen, zingt tot onze harten en spreekt tot onze denkvermogens. De belangrijke boodschap van dit geestverruimende boek heeft de kracht om onze relaties, onze omgevingen en onze wereld te helen, en inspireert ons tot een geheel nieuwe toekomst op een moment dat we deze het meest nodig hebben. Debbie Ford

Op elke bladzijde van dit boek staat iets waardoor je zou kunnen gaan springen van vreugde. Het is alsof je heimelijke vermoedens, die je verworpen had omdat niemand anders zo dacht, plotseling waar blijken te zijn. Je beseft niet hoe dorstig je ziel is geweest naar een andere manier van naar de wereld kijken totdat het je gegeven wordt en je het niet meer kunt laten het in te drinken. Zelden vertelt een boek op zo’ n bijzondere manier hoe het is. Marianne Williamson

Lynne spreekt op 31 maart bij Wake Up Party (initatief van Rishis, de Roos, Mirror) over haar nieuwste boek De Verbinding. Bestel je kaarten snel (voorverkoop gaat erg hard!) op  http://www.rishis.nl/nl/upcoming-events/eventsView/_name_wake-up-party-met-dj-isis-esta-polyesta-162/

« terug

Blogger

Saskia Beugel

Zie www.saskiabeugel.com Mindfulness Trainer (MBSR/MBCT), yogadocent en Oprichter Rishis afgestudeerd a... meer »

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville