Rishis Lezing Arun Gandhi

Sunday Lounge met lezing van Arun Gandhi (kleinzoon Mahatma Gandhi)


We hebben een zeer inspirerende spreker uitgenodigd voor een lezing bij Rishis i.s.m Purity Events in de Westerliefde Amsterdam. Arun Gandhi is de 75-jarige kleinzoon van Mahatma Gandhi. Mahatma Gandhi wordt ook wel de 'geestelijke vader' van India genoemd. Hij was de leider van de beweging die wilde dat India onafhankelijk werd.

Voorverkoop gesloten toegang aan de deur 35 euro

'Mahatma' was Gandhi's erenaam: het betekent 'grote ziel'. Gandhi werd in 1869 geboren in de Indiase provincie Gujarat. Na zijn studie rechten in Londen, vestigde Gandhi zich als advocaat in Zuid-Afrika. Daar maakte hij kennis met het onrecht van de 'apartheid', het systeem dat mensen op ras indeelt. De blanken hadden het er voor het zeggen. De kleurlingen (waartoe Gandhi als Indiër zelf behoorde) kwamen er op het tweede plan. Helemaal onderaan stond de zwarte bevolking van Zuid-Afrika. Gandhi bestreed deze discriminatie. Maar hij wilde geen geweld gebruiken. Gandhi was een man van vrede. Mahatma Gandhi is nog steeds voor miljoenen mensen in de wereld een belangrijke inspiratie- bron om te denken, praten en handelen vanuit vredelievendheid en verbondenheid. In navolging van zijn grootvader is het ook de missie van Arun Gandhi om zich in te zetten voor deze wereldvrede en saamhorigheid.

Programma

15.30                   Ontvangst
15.45                   Lezing Gandhi & vragen
17.00 - ca 20.00  Borrel & Lounge & Dance met DJ Kareem Raihani
                           (hapjes en drankjes aanwezig exclusief)

Prijs
35 euro             
7,50                    Sunday Lounge & Dance DJ Kareem Raihani

Arun Gandhi


Arun Manilal Gandhi (14 april 1934), kleinzoon van Mahatma Gandhi (1896–1984), sluit eind mei zijn bezoek aan Europa af met een vierdaagse toer door Nederland en België om zijn 75e verjaardag te vieren. Op zondag 24 mei zal hij een lezing komen geven bij Rishis i.s.m Purity Events in de Westerliefde Gandhi beschouwt zichzelf als hindoe, maar integreert concepten en zienswijzen uit het boeddhisme, hindoeïsme, christendom en de islam. Net zoals zijn grootvader gelooft hij in het concept van geweldloosheid (‘ahimsa’ of ‘non-violence’).

Arun Gandhi wakkert het licht in mensenharten aan met zijn vurig verlangen naar wereldvrede. “Kennis vergaar je op school, wijsheid door het leven”, zei zijn grootvader, een reden voor president Clinton om ‘drop-out’ Arun Gandhi tot drie keer uit te nodigen voor de samenscholingen van de Renaissance Weekends. Al zijn handelingen voeren onvermijdelijk terug naar wat hij van Mahatma en Kasturba—opa en oma—geleerd heeft. Liefde, respect, begrip, acceptatie en waardering. Je wordt alijd diep geraakt als je in zijn nabijheid bent en enige tijd met hem doorbrengt.

Arun Gandhi is samen met Michael Beckwith, bekend van ‘The Secret’, mede-directeur van Season for Nonviolence. In zijn positie als mede-oprichter van de Association for Global New Thought, zit hij samen met de Dalai Lama in panels bij de halfjaarlijkse AGNT's Synthesis Dialogues.

In zijn lezing neemt hij ons mee naar topics als

  • Wat heeft Arun geleerd van Mathatma Gandhi en wat kun jij daar van leren?
  • Vrede en Ethisch leiderschap
  • Hoe geef je dagelijks inhoud aan het concept van Vrede en Verbondenheid?
  • Waarom vrede in gedachten, woord en daad een belangrijk instrument is
  • om een betekenisvol leven te leiden?

Na de lezing Borrel (drankjes op eigen kosten) & Lounge met DJ Kareem Raihani & Consults/Massages. Sunday Lounge met Gandhi" is een éénmalig evenement dat op
zondagavond 24 mei a.s. zal plaatsvinden.

alt


Programma en prijzen


Entree: € 35,- (incl. lezing, DJ Kareem  en BTW)
Entree Sunday Lounge incl. consults vanaf 16.30  € 7,50
Tijd 15.30 - 20.00
Lezing 1530 tot 1700
Borrel Lounge 17.00 tot 20.00
(prijs excl hapjes en drankjes verkrijgbaar aan de bar bij Westerliefde)

« terug

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville