Yoga & Meditatie Reeks oktober - december 2010

Op 31 oktober begint er een nieuwe Yoga Meditatie reeks met Fraukje Hagenaars (zondag om de twee weken) met als thema: Journey into Consciousness. Het is voor jezelf een cadeau als je alle vier de workshops kunt bijwonen want we gaan een reis maken, die je bewuster en liefdevoller in het leven doet staan. De workshops zijn ook los van elkaar te volgen.

De eerste workshop (reis) op 31 oktober heeft als thema: Movement into consciousness. Veel yoga wordt beoefend vanuit het hoofd. Gedachten als: 'Doe ik het wel goed?', 'Mijn buurman is leniger', 'wat ben ik stijf'. Deze gedachten spelen vaak een rol op onze yogamat. Dit is nu nét waar het niet om gaat in de yoga. Tijdens deze workshop gaan we de beoefening van yoga daarom terug brengen naar voelen. Wat gebeurt er in je lichaam? Wat voel je en waar voel je dat? Naast yoga zullen we ook dansen. We zullen kijken vanuit welke energie we dansen en wat het bij je oproept. Deze dag brengt je nieuwe inzichten en een groei in je bewustzijn.

Het thema van de tweede workshop (reis) is: Opening the Heart. Hoe kunnen we meer vanuit liefde leven? Tijdens deze workshop ga je dat leren. We doen verschillende lichaamsoefeningen, meditaties en visualisaties om onze liefde volop te laten stromen. Het openen van je hart is een belangrijke stap in je bewustzijn, want leven vanuit je hart brengt lichtheid en vrede in je bestaan. Vrede in het hart zorgt voor vrede in de wereld.

Breathing into consciousness is het thema van de derde workshop (reis). Via onze ademhaling zullen we onze energie frequentie verhogen. Als je op een hogere frequentie resoneert, groeit je bewustzijn sneller en heb je beter zicht op jezelf en op levenssituaties. Je zal merken dat je acties naar de buitenwereld krachtiger en bewuster worden. Tijdens deze dag zullen we ademhalingsoefeningen, yoga, meditatie en affirmatie gebruiken om onze frequentie te verhogen.

De laatste reis heeft als thema; Journey into silence. De winter komt eraan en tijdens deze donkere dagen is het mooi om naar binnen te keren. Binnen in je wezen is het licht en kun je, je eigen waarheid voelen. Dat gaan we ervaren. Laat je meevoeren op een reis in het onbekende. Via meditatieve yoga en verschillende meditaties zal je gaan ontdekken wat er leeft in het diepste van je zijn.

Fraukje Hagenaars

Fraukje Hagenaars is psycholoog, yogadocent en coach en begon haar spirituele reis op 16- jarige leeftijd. Tijdens haar zoektocht heeft ze veel geleerd op het gebied van Yoga, Meditatie, Psychologie en Healing. Fraukje beoefent regelmatig Vipassana, Osho meditaties, Mindfulness, Kundalini yoga, Hatha yoga, Sivananda yoga en is ingewijd als Oneness blessing gever. Haar vele reizen door o.a. Australie, Thailand en India hebben haar geleerd over vrijheid, jezelf zijn, onvoorwaardelijke liefde, rust, verantwoordelijkheid, loslaten, vriendschap, je hart volgen en over verschillende waardensystemen t.a.v. de maatschappij en religie.

Fraukje begeleidt mensen via haar bedrijf Soul Coaching. Bij haar coach sessies ligt de nadruk op vrijheid. De vrijheid om te zijn wie je bent en uitdrukking te geven aan je hoogste (ziels) verlangens. Aangezien veel van onze onvrijheid schuilt in onze identificatie met beperkende overtuigingen, wordt veel aandacht besteed aan het herprogrammeren van deze overtuigingen. Door haar grote schat aan tools weet ze mensen een spiegel voor te houden en hen te begeleiden op het pad naar innerlijke bevrijding.

De yogalessen van Fraukje zijn doordrenkt van bewust in het hier en nu zijn. Zo creërt ze veel bewustzijn door veel nadruk te leggen op gewaarwordingen in het lichaam, geluiden, gevoelens, geuren etc. De verschillende asana's zijn een unieke combinatie van kracht en flexibiliteit. Verder zijn haar lessen doordrenkt van positieve affirmaties en meditatie.


Yoga Meditatie Reeks
Locatie: Yoga community, Herengracht Amsterdam
Datum:
31 oktober, 14 november, 28 november, 12 december
Tijd 14.30 - 17.30 met thee en fruit na afloop
Prijs: 150
€ voor de hele reeks (145
als je boekt voor 20 oktober), 40 € per workshop


 

 

 

Rishis nieuwsbrief

voornaam *
achternaam *
email *
Captcha
Type tekens over in het vakje eronder *

Volg Rishis op:

Copyright 2006 - 2011 Rishis, club for free souls. Webdesign by: Granville